Andris Ērglis un koris «Laiks» dzied par linu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Andris Ērglis un koris "Laiks" piedāvā dziesmu par Latviju un latviešiem - komponista Jāņa Strazda un dzejnieka Jāņa Petera dziesmu cikla “Lins” tituldziesmu.

Dziesmu cikls “Lins” (solistiem un jauktajam korim) CD formātā un arī nošu grāmatas veidā dienasgaismu ieraudzīs jau oktobrī.

Dziesma “Lins”, tāpat kā visas cikla dziesmas, ir par 21. gadsimta latvieti – par viņa sīkstumu, patriotismu, savas zemes mīlestību, bet arī par viņa kļūdām un pretrunām. Lins ir kā simbols latviskajam – lina audums ir pelēks un raupjš, bet tajā pašā laikā arī skaists un izturīgs.

Dziesmas ierakstā piedalījušies – Andris Ērglis (balss, sitaminstrumenti), Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris "Laiks" un diriģente Ilze Balode, Jānis Strazds (taustiņinstrumenti), Māris Kupčs (ģitāra) un Aivars Meijers (bass). Skaņu režisors – Egils Mežs.

Gaidāmā albuma “Lins” dziesmu ierakstā piedalījušies solisti Ance Krauze un Andris Ērglis, jauktais koris “Laiks”, pavadošie mūziķi un arī viesmākslinieki – koklētāja Laima Jansone, obojists Mārtiņš Zālīte un trompetisti Normunds Piesis un Jānis Ivuškāns. Starp cikla dziesmām albumā skanēs arī Jāņa Petera jaunākā dzeja autora lasījumā. Pirmā dziesma no šī cikla, kas jau skanējusi koncertos, radiostacijās un televīzijā, ir 2012. gadā izdotā “Grēcinieka lūgšana pie Lielā Kristapa Daugavmalā”, kas šobrīd jau ir daudzu Latvijas koru repertuārā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti