Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Locu

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Matuli

Dolce Vita - izcilu mūziķu koncerts Dzintaru koncertzālē

Andris Ābelīte pulcē izcilus mūziķus koncertā «Dolce Vita»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

“Melodijas, kuras šovakar atskaņosim koncertā „Dolce Vita”, nav nejauši izvēlētas. Tās ir tikpat paliekošas un vērtīgas kā mūsu daba,” par ideju uz Dzintaru koncertzāles Lielās skatuves apvienot izcilus Latvijas mūziķus stāsta Andris Ābelīte, atzīstot, ka aicinājis koncertā piedalīties savus draugus, ar kuriem kopā iznācis strādāt.

Uz Dzintaru koncertzāles skatuves 31.augustā plkst. 19.30 kāps Aija Vītoliņa, Andris Ābelīte, Raimonds Ozols, Sonora Vaice un citi mākslinieki.

Koncertā skanēs klasiskās mūzikas pērles jaunā skanējumā, apvijot melodijas ar citiem mūzikas akcentiem. Būs pirmatskaņojumi un citi pārsteigumi. Skanēs arī Vaira Nartiša spēlētā subbastrompete, bet pats koncerta iniciators Andris Ābelīte dziedās, un klausītāji dzirdēs divas jaunas viņa kompozīcijas.

„Ir gan klasika, gan evergreen, gan 30.gadu populāras melodijas, arī no kinofilmām – 60.-70.gadi,” atklāj vijolnieks Raimonds Ozols. „Izvēlējāmies mēs paši to, kas mums patīk. Protams, mēs ņēmām pirmkārt vērā to, kas publikai patīk.”

Savukārt džeza un populārās mūzikas dziedātāja Aija Vītoliņa priecājas, ka pēc ilga laika viņa atkal varēs dziedāt vienā koncertā ar operas solisti Ilonu Bageli, turklāt – tik nopietnu repertuāru.

„Galvenā ideja laikam bija tās nopietnās klasiskās mūzikas tēmas interpretēt citā skanējumā,” skaidro dziedātāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti