Andrim Nelsonam un Bostonas simfoniskajam orķestrim «Grammy»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

ASV Skaņu ierakstu akadēmijas balva “Grammy” kategorijā "Labākais orķestra priekšnesums" piešķirta diriģentam Andrim Nelsonam un Bostonas simfoniskajam orķestrim par Dmitrija Šostakoviča 10. simfonijas ierakstu.

Apbalvotajā ierakstā piedalījies Nelsona vadītais Bostonas simfoniskais orķestris, un šo ierakstu izdevusi kompānija "Deutsche Grammophon".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Uz "Grammy" pretendēja arī Latvijas dziedātāja Kristīne Opolais. Balvai kategorijā "Labākais klasiskās vokālās mūzikas albums" bija nominēts ieraksts ar viņas piedalīšanos "Nessun Dorma - The Puccini Album". Žūrija gan kā uzvarētāju izvēlējās citu ierakstu.

Tikmēr kā “Gada ieraksts” tika apbalvots Marks Ronsons par dziesmu “Uptown Funk”, “Gada albums” -Teilores Sviftas “1989”, “Gada dziesma” - Eda Šīrana un Eimijas Vedžas “Thinking Out Loud” un “Labākais jaunais mākslinieks” - Megana Treinore.

Kendriks Lamars tika pie “Grammy” piecās kategorijās - “Labākais mūzikas video”, “Labākais repa albums”, “Labākā repa dziesma”, “Labākā repa un dziesmas sadarbība” un “Labākais repa izpildījums”.

Par labāko rokmūzikas albumu tika atzīts grupas “Muse” albums “Drones”, savukārt grupa “Alabama Shakes” saņēma gramofonu kategorijā “Labākais alternatīvās mūzikas albums” par ierakstu ”Sound & Color” un kategorijā “Labākā rokdziesma” par “Don't Wanna Fight”.

Kategorijā “Labākais blūza albums” ar balvu tika sumināts leģendārais Badijs Gajs par “Born To Play Guitar”.

"Grammy" ir pasaulē prestižākais apbalvojums par sasniegumiem mūzikas ierakstu jomā, ko pasniedz ASV Skaņu ierakstu akadēmija. "Grammy" balvas pasniegšana 83 kategorijās notika 15. februārī Losandželosā.

Jau vēstīts, ka visvairāk – 11 nominācijas izpelnījies reperis Kendriks Lamars, pa septiņām nominācijām ir Teilorai Sviftai un “The Weeknd”, bet četras nominācijas - grupai "Florence and the Machine" un "Alabama Shakes".

Pilns nominantu saraksts šeit!

Jau vēstīts, ka 2015. gada 31. jūlijā mūzikas izdevniecībā „Deutsche Grammophon” iznāca pirmais Bostonas simfoniskā orķestra kopā ar Nelsonu veiktais ieraksts „Shostakovich Under Stalin’s Shadow” (Šostakovičs Staļina ēnā). "Gramophone Magazine” šo izdevumu tūlīt nosauca par augusta mēneša ierakstu.

ASV Skaņu ierakstu akadēmijas balva “Grammy” tiek piešķirta 58. reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti