Andrejs Osokins uzstāsies ar šogad vienīgo solokoncertu Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

25.februārī plkst. 19 Mūzikas namā "Daile" notiks Andreja Osokina šīs sezonas vienīgais solokoncerts Rīgā, kurā tiks prezentēts arī pianista pirmais studijas soloalbums "Dedication" ("Veltījums"), kas tapis sadarbībā ar lielāko Polijas mūzikas ierakstu kompāniju "DUX Recording Producers’’.

Domājot par solokoncerta koncepciju, ideju, Andrejs Osokins, pirmkārt, gribējis atskaņot latviešu klaviermūziku, parādot to Eiropas kontekstā.

Solokoncertā tiks atskaņoti latviešu komponistu - Jāzepa Vītola, Volfganga Dārziņa un Artura Maskata, kā arī pasaules klasiķu Johanesa Brāmsa, Morisa Ravēla un Sergeja Prokofjeva skaņdarbi.

Būtiski, ka latviešu komponisti neskanēs atsevišķi kādā koncerta daļā. Programma būs paralēla.

"Es mēģināšu parādīt šo [latviešu] klaviermūziku kaut kādās paralēlēs ar klaviermūzikas šedevriem no Eiropas," saka pianists.

Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu – A. Rubinšteina Starptautiskā pianistu konkursa Telavivā, M. Longas un Ž. Tibo starptautiskā pianistu konkursa Parīzē, Līdsas Starptautiskā pianistu konkursa un Karalienes Elizabetes Starptautiskā pianistu konkursa Briselē laureāts. Latvijas "Lielās mūzika balvas 2008" laureāts koncertējis kopā ar neskaitāmiem izciliem pasaules orķestriem, tostarp Beļģijas Nacionālo simfonisko orķestri, „Radio France” filharmonijas orķestri, Hallé simfonisko orķestri, Braitonas filharmonijas orķestri, Dublinas Nacionālo simfonisko orķestri, "Kremerata Baltica" kamerorķestri, sadarbojoties ar mūsdienu spožākajiem diriģentiem.

Spilgtākie pēdējā laika notikumi Andreja koncertgrafikā ir uzstāšanās leģendārās Eiropas zālēs - Berlīnes filharmonijā, "Konzerthaus Berlin", "Alte Oper" zālē Frankfurtē un "La Verdi" zālē Milānā, sadarbība ar diriģentu Vladimiru Fedosejevu un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, vērienīgā koncertizrādes "100 gadi ar Piafu" divpadsmit koncertu tūre kopā ar Katrīnu Gupalo, amerikāņu mūzikas izrādes ''Pēc pusnakts / after midnight'' izveidošana, kā arī grandiozais trīs Osokinu Jaungada koncerts Latvijas Nacionālajā operā, kuru translēja Vācijas internettelevīzija ‘'Klassik.TV'' .

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti