Andrejs Osokins saņem Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas apbalvojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas pianistam Andrejam Osokinam piešķirts Asociētā biedra statuss Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, informē Andreja Osokina menedžere Baltijas valstīs Daiga Bināne.

Ar Asociētā biedra statusu (ARAM) Londonas Karaliskā mūzikas akadēmija apbalvo tikai tos bijušos akadēmijas studentus, kuri ir sasnieguši izcilību mūzikā, kā arī snieguši nozīmīgu ieguldījumu mūzikas jomā. Akadēmijas goda apbalvojumu ceremonija notiks 2018. gada maijā.

Andrejs Osokins 2011. gadā ar izcilību ieguvis Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas maģistra grādu, saņemot arī īpašu "Dip RAM" apbalvojumu par lieliski sniegto noslēguma koncertu.

“Esmu ļoti pagodināts saņemt šo prestižo apbalvojumu un par tik augstu vērtējumu gan par maniem sasniegumiem konkursos, gan koncertos, ko sniedzu tādās slavenās zālēs kā Berlīnes Filharmonija, Karaliskā Festivāla zāle un citas. Laiks, ko pavadīju Karaliskajā mūzikas akadēmijā Londonā, bija pārpildīts ar dažādiem notikumiem, uzstāšanos un pārbaudījumiem. Te iepazinu daudzus mīļus draugus un gudrus mentorus. Šis laiks vienmēr paliks atmiņā ar savu īpašo noskaņojumu un atmosfēru, ar neskaitāmām meistarklasēm un koncertiem, ko nospēlēju pats vai vēroju klausītāja lomā,” atklāj pianists.

Jau rīt, 29. martā, kultūras pilī “Ziemeļblāzma” Rīgā Andrejs Osokins piedalīsies skaistākās amerikāņu kino mūzikas izrādes “Pēc pusnakts/After Midnight” Latvijas tūres noslēguma šovā, savukārt 14. aprīlī pianists sniegs solokoncertu Berlīnē, Vācijā. Tam sekos vairākas uzstāšanās ar orķestri Latvijas un ārvalstu festivālos, tostarp Ludviga van Bēthovena klavierkoncertu maratons festivālā “Altmark Festspiele”, kas norisināsies jūnija beigās Vācijā.

Andrejs Osokins plūcis laurus pasaules nozīmīgākajos starptautiskajos pianistu konkursos – A. Rubinšteina konkursā Telavivā, M. Longas un Ž. Tibo konkursā Parīzē, Līdsas konkursā, Karalienes Elizabetes konkursā Briselē, kā arī saņēmis Latvijas Lielo mūzikas balvu. Pianists regulāri uzstājas prestižākajās Eiropas koncertzālēs. Koncertējis kopā ar neskaitāmiem orķestriem, tostarp Beļģijas Nacionālo simfonisko orķestri, orķestri “Kremerata Baltica”, Francijas Radio filharmonijas orķestri un citiem, sadarbojoties ar mūsdienu izcilākajiem diriģentiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti