Rīta Panorāma

Konkursa "Supernova 2020" finālisti - grupa "Bad Habits"

Rīta Panorāma

Iedzīvotāji gatavojas piketēt par Limbažu novada nedalāmību. Telefonsaruna ar Diānu Zaļupi

"Osokins Bēthovenam" - Andrejs Osokins aicina svinēt Bēthovena 250. jubilejas gadu

Andrejs Osokins aizsāks Bēthovena 250 gadu jubilejai veltītu koncertsēriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar izpārdotu solokoncertu Rīgā, Lielajā ģildē, 8. februārī pianists Andrejs Osokins aizsāks Bēthovena 250 gadu jubilejas svinībām veltīto koncertu sēriju. Vērienīgajās Bēthovena jubilejas svinībās, kas 2020. gadā aptvers visu pasauli, Osokins vairākās koncerttūrēs pārstāvēs Latviju, medijus informē mūziķa pārstāvji.

Andrejs Osokins uzstāsies gan ar Bēthovena klaviermūzikai veltītiem solokoncertiem un pirmatskaņos komponista Andra Dzenīša veltījumu Bēthovenam «Bez mēness», gan arī solo ar orķestri, izpildot vienu no vācu klasiskās mūzikas virsotnēm – Bēthovena 5. klavierkoncertu.

Solokoncerti «Osokins Bēthovenam» šī gada pavasarī notiks Vācijā, kā arī Astanas opernamā Kazahstānā. Koncerti Latvijā – 8. februārī Lielajā ģildē un Dobelē, koncertzālē «Zinta», jau ir izpārdoti. Īpaši šai programmai komponists Andris Dzenītis radījis jaundarbu «Bez mēness», kas savu pirmatskaņojumu piedzīvos tieši Lielajā ģildē Andreja Osokina interpretācijā. Programmas centrā skanēs divas Bēthovena fantāzijas: vismazāk atskaņotā Fantāzija Op. 77 un viena no visvairāk klausītākajām – «Sonata quasi una fantasia» jeb slavenā Mēnesnīcas sonāte. Tāpat klausītāji dzirdēs arī Volfganga Amadeja Mocarta Fantāziju do minorā un Roberta Šūmaņa Fantāziju.

Īsi pirms Izraēlas tūres notiks Osokina koncertsērija kopā ar Igaunijas Valsts simfonisko orķestri, atskaņojot Bēthovena 5. klavierkoncertu Tallinā un citās pilsētās. Viens no tūres koncertiem gaidām arī Vidzemes koncertzālē «Cēsis». Savukārt maijā pianistu varēs dzirdēt solo ar Āhenes simfonisko orķestri «Beethoven Orbit» festivālā Vācijā.

Līdztekus jauno programmu iestudēšanai, Andrejs Osokins strādā ierakstu studijā kopā ar pasaulslaveno operdziedātāju Marinu Rebeku, iemūžinot albumā Sergeja Rahmaņinova mūzikai veltītu programmu. Top arī jaunā “Trīs Osokini un draugi” programma, kas tiks atskaņota 6. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti