Andra Dzenīša opuss atklās Vācu Radio filharmoniskā orķestra jauno sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

14.septembrī Zārbrikenes Kongresu namā ar komponista un Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu vadītāja Andra Dzenīša skaņdarba "Prelūdija. Gaisma" Vācijas pirmatskaņojumu izskanēs viens no Zārbrikenes Kaizerslauternes Vācu Radio filharmoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertiem.

Koncertā pie diriģenta pults būs Vācu Radio filharmoniskā orķestra mākslinieciskais līderis un galvenais diriģents Karels Marks Šišons. Programmā līdzās Andra Dzenīša opusam būs arī Ludviga van Bēthovena Devītā simfonija, kuras atskaņojumā piedalīsies starptautiski pazīstami solisti un Brno Čehu filharmonijas koris.

"Prelūdija. Gaisma" pasaules pirmatskaņojumu piedzīvoja 2011.gada 18.maijā Lielajā ģildē Rīgā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncertā. Arī tad orķestri diriģēja Karels Marks Šišons.

Šobrīd jau zināms arī nākamais šī darba atskaņojums - 2015.gada 25.aprīlī Amsterdamas "Concertgebouw" zālē Šišona vadībā to atskaņos Nīderlandes filharmoniskais orķestris.

"Esmu iepriecināts strādāt ar Andra Dzenīša mūziku, popularizējot to starptautiskajā vidē. Gan publika, gan paši mūziķi vienmēr pauduši atzinību par Andra darbiem. Domāju, ka talantīgajam komponistam ir liels radošais potenciāls, un ļoti ceru, ka drīz varēšu publiku atkal informēt par jauniem mūsu sadarbības projektiem," uzsver maestro Karels Marks Šišons.

20.septembrī plkst.9.30 Latvijas Radio 3 "Klasika" piedāvās reportāžu no Zārbrikenes ar mūziķu viedokļiem un klausītāju atsauksmēm par šo notikumu. "Klasika" skan gan radio frekvencēs, gan internetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti