Kultūras ziņas

Krievu mūsdienu dzeja Rīgā

Kultūras ziņas

Zig Zag izdod dubultalbumu

Pirmoreiz pasaules vēsturē top "Virtuālais koris"

Ancāns: Publika «Virtuālā kora» ierakstā radīs lielāku ticamības efektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas kori apvienojušies unikālā projektā, lai pirmoreiz pasaules vesturē radītu "Virtuālo kori". Piektdienas, 13. decembra, vakarā Latvijas Universitātes aulā 19.00 sāksies video un audio ieraksts. Kā norāda viens no idejas autoriem, diriģents Artūrs Ancāns, publikas klātbūtne ierakstā ir ļoti nepieciešama, lai radītu lielāku ticamības efektu un kalpotu projekta nākotnes mērķu sasniegšanai.

Pasākuma otrajā daļā – šī projekta iniciatora "Swedbank" kora 10 gadu jubilejas koncerts.

"Virtuālais koris" ir kaut kas tāds, uz kuru tu vari nevis skatīties no malas kā patērētājs, bet tas ir kas tāds, ko tu vari pats lietot kā dziedātājs," uzsver "Swedbank" kora diriģents Artūrs Ancāns.

Piektdien "Virtuālais koris" ierakstīs sešus populārākos Dziesmu svētku skaņdarbus: "Gaismas pils", "Saule, pērkons, Daugava", "Jāņuvakars", "Dziemai šodien liela diena", "Pūt, vējiņi!" parasto Jurjāna salikumu un Jāņa Cimzes "Rīga dimd".

Skaņdarbu izpildījums tiks fiksēts ar sešām kamerām. Četras kameras būs vērstas no kora puses – katrai balsu grupa pa kamerai.

Projekta tapšanā piedalīsies Latvijas kori – „Sōla", „Swedbank koris", „Austrums", „Juventus" un „Sidrabe". Apvienoto kori diriģēs Edgars Račevskis, Romāns Vanags, Jānis Zirnis, Ārijs Šķepasts un „Swedbank kora" mākslinieciskais vadītājs Artūrs Ancāns.

Kopumā ierakstā piedalīsies apmēram 130 dziedātāju.

Projektā „Virtuālais koris" plašāka publika varēs iesaistīties 2014. gada februārī, ieejot interneta vietnē  www.virtualaiskoris.lv

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti