Rīta Panorāma

Intervija ar Žilvinu Naujoku

Rīta Panorāma

Cilvēka izskata vērtība - "Neglītenis" Dailes teātrī

Intervija ar Keniju "Blues Boss" Veinu

Amerikāņu blūza leģenda Veins koncertā sola daudz enerģijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Amerikāņu blūza leģenda Kenijs "Blūza Boss" Veins, atgriežoties Latvijā, koncertā sola daudz enerģijas un labu uzstāšanos.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Veins, kurš Latvijā ielidoja tikai naktī no ceturtdienas uz piektdienu, stāstīja, ka ir diezgan aizņemts, uzstājoties daudzās pasaules valstīs. Par spīti aizņemtajam grafikam Veins koncertā Rīgā iecerējis rīkoties tāpat kā parasti - rīkot labu šovu un sniegt enerģiju skatītājiem.

Vaicāts, kas viņam sniedz iedvesmu spēlēt blūza mūziku, Veins norādīja, ka savs darbs ir jāmīl. "Jums ir jāmīl tas, ko jūs darāt. Es vienmēr esmu bijis apveltīts ar daudz enerģijas. Man vienmēr jāspēj konkurēt ar ģitāristiem. Man ir prieks to darīt," sacīja Veins.

Blūza pianists Veins Rīgā uzstāsies piektdien, 22. martā. Viņš ir atstājis ietekmi uz daudziem blūza pianistiem, saņēmis dažādas balvas un neskaitāmas uzstāšanās ASV un Eiropā. Veins uzstāsies ar blūza koncertsēriju «Sundays Blues Festival».

Veins ar savu klavierspēli kaliforniešus spēja aizraut jau astoņu gadu vecumā. Viņš atpazīstams ar skrupulozu turēšanos pie blūza saknēm, taču piedāvā svaigu skatījumu uz tām, rakstot pats savus stilā ieturētos skaņdarbus, un pamatīgu pozitīvisma devu kā pats sev, tā saviem klausītājiem, norāda koncertsērijas organizatori.

Viņš saņēmis vairākas prestižā Čikāgas blūza žurnāla "Living Blues" kritiķu balvas, tajā skaitā kā gada izcilākais taustiņinstrumentālists. Vēl 2006. gadā Kanādā albuma "Let It Loose" sakarā viņš ieguva prestižo šīs valsts analogu "Grammy" mūzikas balvai - "Juno Award" apbalvojumu par labāko blūza albumu. Tāpat saņemtas vairākas Toronto Blūza savienības balvas "Maple Blues Award".

Koncertsērija “Sundays Blues Festival” aizsākās 2017. gada pavasarī un ir starptautisks notikums, kurā piedalās blūza mūzikas izpildītāji no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Itālijas, Lielbritānijas un ASV. Pasākumu cikla viens no mērķiem ir dot iespēju visplašākajai klausītāju auditorijai regulāri apmeklēt spožu ārzemju un pašmāju mūziķu koncertus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti