Alvja Hermaņa režisētais «Trubadūrs» skanēs tiešraidē LR3 «Klasika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdien, 9.augustā, plkst. 20 Latvijas Radio 3 "Klasika" tiešraidē no Zalcburgas festivāla pārraidīs Džuzepes Verdi operas "Trubadūrs" pirmizrādi Alvja Hermaņa režijā. "Klasikas" tiešraidi vadīs Ināra Ancāne.

Režisors Alvis Hermanis pats veidojis arī jauniestudējuma skatuves noformējumu, savukārt par video dizainu parūpējusies Latvijas māksliniece Ineta Sipunova.

"Trubadūra" iestudējumā dziedās tādas izcilas operzvaigznes kā Anna Ņetrebko (Leonora), Plasido Domingo (Grāfs di Luna), Frančesko Meli (Manriko) un Marī Nikolē Lemjē (Azučena), bet iestudējuma muzikālais vadītājs būs Daniele Gati. Kopā ar solistiem būs Vīnes Valsts operas koris un Vīnes filharmoniskais orķestris.

"Trubadūrs" ir jau trešais iestudējums, ko Alvis Hermanis veidojis īpaši Zalcburgas festivālam. Iepriekš viņš iestudējis Bernda Aloiza Cimmermana operu "Zaldāti", kā arī Harisona Bērtvisla operu "Gawain".

Šogad Zalcburgas festivālu kuplinās vēl divas Latvijā dzimušas zvaigznes: Elīna Garanča sniegs gan solokoncertu, gan piedalīsies arī Gaetāno Doniceti operas "Favorīte" koncertiestudējumā, savukārt pie Amsterdamas "Concertgebouw" orķestra diriģenta pults stāsies Mariss Jansons.

Zalcburgas festivāls, kas šogad tiek rīkots jau 94.reizi, turpināsies līdz 31.augustam, kopumā piedāvājot 270 notikumus: teātra un operas izrādes, koncertus un pasākumus bērniem.

Pērn festivālu apmeklēja ap 287 000 skatītāju.

Tiešraidi iespējams klausīties gan Latvijas Radio 3 "Klasika" frekvencēs, gan internetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti