Als Di Meola koncertēs Ēdoles pilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

23.aprīlī Latvijā atgriezīsies amerikāņu ģitāras virtuozs Als Di Meola, kurš uzstāsies saviem klausītājiem koncertā Ēdoles pilī „Elysium & More” tūres ietvaros. Mūziķis jau vairākkārt ir viesojies Latvijā ar koncertiem.

Als Di Meola ir amerikāņu un latino džeza mūzikas ģitārists, komponists un mūzikas ierakstu producents. Itāļu izcelsmes amerikāņu mūziķa karjera mērāma jau četrdesmit gadu garumā, Di Meola ir atzīts par vienu no ietekmīgākajiem un talantīgākajiem ģitāristiem džeza mūzikas vēsturē.

Par savu jaunāko albumu „Elysium” mūziķis izsakās ļoti poētiski, raksturojot to kā sava gara stāvokļa atspoguļojumu: „Elysium apzīmē vietu, kur meklējama visīstākā laime. Es izvēlējos šo nosaukumu tāpēc, ka tas patiesi atbilst manas iekšējās pasaules noskaņai.”  

Albums ir mākslinieka pieredzes un sajūtu kulminācija, kas radījusi viņam vislielāko gandarījumu par paveikto savas 40 gadus ilgās muzikālās karjeras laikā.

"Mana mūzika apvieno pagātni ar tagadni, tā savieno muzikālās tehnikas kopā ar dziļām jūtām un emocijām. Tas ir darbs, ar ko es lepojos,” vēsta Di Meola.

Di Meola dzimis 1954. gadā ASV. Ģitārspēli sācis apgūt astoņu gadu vecumā, bet jau 17 gadu vecumā sācis studijas prestižajā Bērklijas mūzikas koledžā. 1974. gadā Di Meola pievienojas grupai "Return To Forever", kuras sastāvā spēlē līdz 1976. gadam, iegūstot "Grammy" balvu "Best Jazz performance by a Group" kategorijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti