Aleksandrs Antoņenko uzstāsies «Jūrmalas festivālā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau piekto gadu Dzintaru koncertzālē norisināsies krāšņākais vasaras muzikālais notikums “Jūrmalas festivāls”. 26. jūlija vakarā pirmo reizi “Jūrmalas festivālā” izskanēs itāļu komponista Pjetro Maskanji slavenākās operas “Zemnieka gods” koncertuzvedums ar Aleksandra Antoņenko piedalīšanos, informē Dzintaru koncertzāle.  

Vienā no skaistākajām itāļu operām kopā ar pasaulē slavenāko Latvijas tenoru Aleksandru Antoņenko uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzmirdzēs jaunais vācu mecosoprāns Denīze Uzuna, Latvijā dzimusī un uz pasaules skatuvēm dziedošā Alise Zinovjeva, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti Jānis Apeinis un Andžella Goba.

Pjetro Maskanji “Zemnieka godu” uzskata par pirmo itāļu verisma operu. Spēcīgi kaislību izvirdumi, versmainas melodiju krāces un kulminācijas dinamiskā dzīves reāliju stāstā, kurā galveno varoņu drāmu koncertuzvedumā izdzīvos spožs solistu zvaigznājs un Jūrmalas festivāla orķestris diriģenta Vello Pāna (Igaunija) vadībā.

Šogad "Jūrmalas festivālā" klausītājus priecēs arī Intars Busulis, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Kristīne Balanas, pianisti Osokini, Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris, diriģents Ainārs Rubiķis u.c.

Pilna koncertu programma - festivāla mājaslapā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti