Aleksandrs Antoņenko, Laura Grecka un Jānis Apeinis izdziedās skaistākās mīlas ārijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

13. februārī ar jaunu programmu “Skaistākās operu ārijas” uzmirdzēs pasaulslavenais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko, mecosoprāns Laura Grecka un baritons Jānis Apeinis. Kopā ar valsts kamerorķestri “Sinfonietta Rīga” diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā koncertā no Dzintaru koncertzāles, informēja koncertzāles pārstāvji.

“Koncertā skanēs fragmenti no Volfganga Amadeja Mocarta mīlas intrigu un asprātīgu cīņu caurvītās operas “Figaro kāzas” un smalki psiholoģiskā meistardarba “Dons Žuans”. Franču maigums, čigānu brīvības alkas un spāņu temperaments atklāsies lappusēs no Žorža Bizē operas “Karmena”, kurā mīlestība nepakļaujas nekādiem likumiem. Itāļu veristu Džakomo Pučīni un Pjetro Maskanji operās mīla uzbango līdz saldkaislai katarsei, bet latviešu komponistu Jāzepa Vītola, Emīla Dārziņa un Arvīda Žilinska opermūzika saviļņo ar izjusto liriku un ilgām pēc ideāliem. Savukārt elegants flirts un mīlas uzvaras prieks ieskanēsies operešu un neapoliešu mūzikā, atgādinot par mīlestības un dzīves svinēšanu,” vēstīts informācijā medijiem.

Ņemot vērā publisko pasākumu ierobežojumus, koncerti Dzintaru koncertzālē joprojām ir skatāmi attālināti – televīzijas kanālā “ReTV”. Programmu “Skaistākās operu ārijas” varēs vērot 13. februārī pulksten 21.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti