Aleksandra Špicberga publisko īpašu veltījumu Latvijai 97. dzimšanas dienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Klajā nākusi dziesmas “Rakstu rakstus” video versija, kuru izpilda jaunā dziedātāja Aleksandra Špicberga. Ar šo Imanta Kalniņa dziesmu Aleksandra un radošā komanda sveic ikvienu Latvijas cilvēku valsts svētkos.

Dziesma ar Broņislavas Martuževas vārdiem ir sirsnīgs un vienlaikus arī smeldzīgs apsveikums, jo dziesmā skarta šodien tik aktuālā kara tēma.

Video pamatā ir horeogrāfa un jauno talantu skolotāja Agra Daņiļeviča ideja.

“Aleksandras īpašās balss enerģija, tautas deju ansambļa “Vektors” puišu zābaku soļi, meitu svārku līganie loki un pati Latvijas daba veido visspēcīgāko ieroci, kas pieder mums visiem – mīlestība pret savu zemi un atbildība par to. Lai gan tas skan cēli un visaptveroši, visam pamatā ir katra cilvēka dzīves stāsts, kā tas ir arī šajā dziesmā – nebeidzamā bāleliņa gaidīšana, kas vijas ar cerību un skumju pilniem brīžiem,” stāsta Daņiļevičs.

Video “Rakstu rakstus” tapšanas brīdī Aleksandrai Špicbergai ir 13 gadi. Aleksandra ir Rīgas Doma kora skolas audzēkne, valsts konkursu uzvarētāja un starptautiskā jauno vokālistu konkursa “Grand Prix” ieguvēja (Kohtla Jarve, Igaunija, 2015). Aleksandras dabiskā muzikalitāte un spēcīgā balss aizrauj klausītājus, tuvinot viņu sapnim pievienoties balsīm, kas spoži nes Latvijas vārdu pasaulē. Aleksandra dejo grupā “Dzirnas” jau kopš trīs gadu vecuma.

 
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti