Aleksandra Antoņenko un Reiņa Zariņa koncerts – pateicība mediķiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

16. jūlijā no pulksten 19.00 tiešraidē no Rīgas pils koncertcikla "Kopā" pirmajā koncertu uzstājas operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko un pieanists Reinis Zariņš. Koncerts veltīts Latvijas mediķiem pateicībā par pašaizliedzīgo darbu Covid-19 pandēmijas laikā.  

Pirmais cikla “Kopā” koncerts notiek sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju. Uz koncertu klātienē aicināti tikai medicīnas darbinieki, kurus uzrunās Valsts prezidents Egils Levits un viņa dzīvesbiedre Andra Levite, bet muzicēs tenors Aleksandrs Antoņenko un pianists Reinis Zariņš.

Koncertā skanēs Emīla Dārziņa, Jāņa Mediņa, Alfrēda Kalniņa, Pētera Vaska, Arvīda Žilinska, Frančesko Čilea, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni un Franča Lehāra mūzika.

Koncertciklā "Kopā" izcili Latvijas operas mākslinieki solo programmās viesosies skaistākajās Latvijas pilīs un kultūrvēsturiskajās vietās. Koncertiem būs iespējams sekot gan klātienē, gan tiešraidēs Latvijā un pasaulē.

Daina Markova par koncertciklu "Kopā"
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

“Kāpēc tas nosaukums ir tāds – “Kopā”? Tāpēc, ka jēdzienam “kopā” gan šajā laikā, gan vispār ir kaut kāda tāda īpaša nozīme. It kā mēs neesam kopā, mums jābūt katram atsevišķi. Bet arī šī darīšana kopā – gan mūzika, gan skaistais vēsturiskais mantojums, gan arī tie cilvēki, kas šo visu padara iespējamu – tas ir milzīgs kopums,” Latvijas Radio skaidro projekta idejas autore Daina Markova.

“Un arī mūzika kā tāds sociāls process – kas man arī likās ļoti svarīgi, ka visu laiku ir šī cīņa, ka mūzika, māksla, kultūra ir kaut kas īpašiem gadījumiem, kaut kas drusku lieks, vai it kā greznība – bet nē. Mana doma ir parādīt, cik ļoti tas darbina arī ekonomiskus procesus.”

31. jūlijā Rundāles pilī notiks pasaulslavenā soprāna Marinas Rebekas koncerts, 14. augustā Melngalvju namā koncertēs baritons Jānis Apeinis un soprāns Perīna Madefa, 27. augustā Jelgavas pilī – operdziedātāja Sonora Vaice, bet ciklu noslēgs Andreass Bauers-Kanabass ar koncertu 17. septembrī Mazajā Ģildē Rīgā.

Uz šiem koncertiem iespējams iegādāties biļetes klātienes apmeklējumam vai skatījumam tiešraidē.

Koncertcikla "Kopā" ieraksti būs skatāmi LMT Viedtelevīzijā, lietotnē “LMT Straume” un internetā.

Koncerta tiešraidi sabiedrisko mediju portāls LSM.lv piedāvā sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti