Albumā «Jazz in Latvia 2020» apkopotas svaigākās Latvijas džeza tendences

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Mūzikas informācijas centrs un nacionālā ierakstu kompānija “Skani” 1. maijā klajā laiž mūzikas izlasi, kas pārstāv svaigākās šībrīža Latvijas džeza mūzikas tendences. Albumā “Jazz in Latvia 2020” iekļautas 12 oriģinālmūzikas kompozīcijas dažādu mākslinieku izpildījumā no tradicionālā džeza līdz pat avangardam un hiphopam, medijus informē ierakstu kompānijā.

“No tumša un drūma avangarda džeza līdz svaigām faktūrām un nomierinošajam tonim,” tā muzikologs Dāvis Eņģelis apraksta vienu no albuma kompozīcijām, kas diezgan precīzi raksturo arī izlasi kopumā.

“Jazz in Latvia 2020” iekļauj gan vokālo džezu ar vietējo autoru rakstīto oriģināldzeju latviešu un angļu valodā, gan instrumentālo džezu, no tradīcijas un melodiska moderna līdz avangardam un fanka un hiphopa sajaukumam.

Izlasē iekļauti latviešu džeza mūziķu ieraksti, kas publiskoti pēdējā gada laikā: kompozīcijas, ko izpilda Inga Bērziņa un Tuomo Uusitalo (Somija), “Anna Wibe Sextet”, Deniss Pashkevich, Christian Frank, Claus Kaarsgaard, Carsten Landors (Dānija), Kārlis Auziņš, Matīss Čudars, Ivars Arutyunyan, “Jānis Rubiks & Chamber Jazz Collective”, “Andre Yevsukov & Jam Orchestra”, “Eduarda Lazdiņa Fusion Quartet”, “Very Cool People” feat. Edavārdi, ansis & Kristīne Prauliņa un Latvijas Radio bigbends. CD iekļautas arī Evilenas Protektores (“Jazzatomy”) un Krista Saržanta kompozīcijas no albumiem, kuru iznākšana šogad ir vēl tikai priekšā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti