Akadēmiska māksla mežā ar publiku gumijniekos. Notiks festivāls «Sansusī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kaut arī pasaulē turpinās pandēmijas radītie ierobežojumi, arī šogad jau astoto reizi festivāls “Sansusī” notiks klātienē – no 13. līdz 15. augustam rezidenču centrā “Susēja” Aknīstē. Šogad uzsvars būs uz koncertiem. Pirmo reizi festivālā būs ceturtdaļtoņu džezs, tāpat būs arī cita instrumentālā mūzika un vokālā kamermūzika, ierastie kautiņi bāros (pirmo reizi viens no tiem iepeldēs starptautiskos ūdeņos, bet cerams, ka ne skandālos) un 20 minūšu diskotēka. Būs arī instalācijas ārpus teritorijas, kā arī teātra izrādes, kur viena bērnu izrāde piedzīvos savu pirmizrādi, informēja festivāla organizatori.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs Armands Siliņš pastāstīja: 

“Spēks joprojām būs kontrastos – akadēmiskā māksla mežā, ko klausās publika, kas guļ teltīs un staigā gumijniekos.

Šogad izmēģināsim jaunu vietu meža skatuvei, kurā notiks tradicionālais rītjausmas koncerts. Savukārt Liepu dīķī būs iespēja ne tikai nopeldēties… Bet piektdienas un sestdienas diennakts tumšajās stundās varēs apsekot arī kādu īpašu “Sansusī” labības lauku.”

Cirsmas skatuvē būs skatāms holandiešu arhitektu-mākslinieku apvienības “TAAT” dāvinājums “Sansusī” – ideālās ģeometriskās formas un dabas saplūšana instalācijā-paviljonā “KHOR II”. Celšanā piedalījās “Sansusī” Eiropas brīvprātīgo jauniešu projekta grupa, kas šovasar dzīvo un darbojas rezidenču centrā “Susēja”, un latviešu brīvprātīgie, kas regulāri palīdz pasākumos. Kā norādīja rīkotāji, projekts ir teātra, arhitektūras un kopienas darba apvienojums, lai svinētu demokrātiju un sociālo saliedētību, pierādot, ko varam uzcelt, ja strādājam kopā.

Festivālā ieeja apmeklētājiem ar derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Festivāls vienmēr ir bijis ģimenes festivāls, kurā arī šogad būs īpaša ģimenes spēle, tāpēc, lai gan pieaugušo apmeklētāju ziņā festivāls būs “zaļš”, ar vecākiem drīkstēs ierasties arī bērni, ar nosacījumu, ka vecuma posmā no 12 līdz 17 gadiem bērniem ir vai nu sertifikāts, vai negatīvs tests.

Ģimenēm ar bērniem, kuri nav vakcinēti vai izslimojuši Covid-19, kuriem ir tikai negatīva testa apliecinājums, būs atsevišķs telšu sektors un pasākumos kopā ar vecākiem būs jāsēž speciāli atzīmētos sektoros, kuros būs jāveic papildu reģistrācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti