Kultūras ziņas

Kuldīgā atklāta ikonu izstāde

Kultūras ziņas

Apsveikuma kartītes no izsūtījuma

Labdarības koncerts "Nāc līdzās Ziemassvētkos!"

Aizvien vairāk mūziķu iesaistās labdarības koncertā «Nāc līdzās Ziemassvētkos!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Atzīmējot fonda “Nāc līdzās!” pastāvēšanas 20.gadadienu, pirmdien, 19.decembrī, Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB) izskan tradicionālais labdarības koncerts “Nāc līdzās Ziemassvētkos!”. Tajā talantīgi jaunieši un bērni ar īpašajām vajadzībā uzstājas kopā ar populāriem Latvijas mūziķiem.

27 apdāvinātiem bērniem un jauniešiem ar īpašajām vajadzībām darbs pie Ziemassvētku koncerta programmas komponista un mūziķa Jāņa Ķirša vadībā sākās jau augustā. Pirmdien, 19.decembrī, īpaši liels satraukums ir visiem 160 koncerta dalībniekiem, jo uz LNOB skatuves jāuzstājas kopā ar Latvijas izcilākajiem skatuves māksliniekiem.

„Man patīk tas, ka arvien vairāk mākslinieki iesaistās no sirds un brauc pie dalībniekiem uz tām vietām, kur viņi dzīvo. Tas ir mans mērķis, ka māksliniekiem pašiem to gribas jau darīt un, ka viņi sajūt to kā savu sirdsbalsi un ka viņi jūtas ļoti labi, ja var ar šiem bērniem būt kopā,” atzīst fonda “Nāc līdzās!” vadītāja Sarma Freiberga.

Koncertā kopā ar jauniešiem un bērniem uz skatuves kāps pianiste Agnese Egliņa, koklētāja Laima Jansone, ģitārists Aivars Hermanis, dziedātāji  Gunārs Kalniņš, Ieva Akurātere, Ieva Sutugova un daudzi citi, kuru muzikālos priekšnesumus pavadīs DD orķestris un koris “Kamēr” diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā.

„Šis ir tāds periods, gada nogale, kad tiem, kam ir iespēja, vajag atbalstīt tos, ko pasaule un situācija dzīvē ir apdalījusi. Vai mentāli, vai materiāli, vai kādā cita veidā. Tas ir  brīdis, kad vajag piedalīties un mēģināt palīdzēt. Esmu priecīgs, ka man ir tāda iespēja dota, un es ņemu dalību!” uzsver mūziķis Ģirts Rozentāls.

Koncerta laikā gūtie ieņēmumi no skatītāju biļetēm un no līdztekus notiekošā labdarības tirdziņa tiks izmantoti bērnu talantu tālākajai attīstībai.

„Katram ir savas likstiņas un pilnīgi cita garīgā līmeņa domāšana, cita dimensija, un es skatos un brīnos, un domāju, kā tā dzīve ņem un dod. Un es no šiem bērniem smeļos ļoti daudz pozitīvu emociju, ļoti daudz tādas labas baterijas, un es pats tā kā uzlādējos,” pārliecināts ir dziedātājs Jānis Holšteins-Upmanis.

Šāvakara koncertu ieraksta arī Latvijas Televīzija, un skatītājiem tas būs skatāms LTV1 kanālā Ziemassvētkos, 25.decembrī, pēc dienas ziņām plkst. 18.20.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti