Kultūras ziņas

Rīgā notiek ielu mākslas festivāls

Kultūras ziņas

Operā atgriezies stāsts par Turaidas Rozi

Britu grupas "Fink" koncerts Rīgā

Aizkustinošs un romantisks britu grupas «Fink» koncerts Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Aizkustinoša un romantiska – tā savu mūziku raksturo britu mūziķis Fins Grīnols, kura grupa “Fink” 29.septembra vakarā ar pirmo un pagaidām vienīgo koncertu Rīgā uzstāsies koncertzālē “Palladium”.

"Daudzi cilvēki manu mūziku uztver kā aizkustinošu. Nezinu, kāpēc. Domāju, ka stāstu par universālām lietām, kas ir visa pamatā. Meklēju atbildes tajā, kā vajadzētu rīkoties. Daudzās manās dziesmās ir padomi, piemēram, novērtē to vai ignorē. Es rakstu dziesmas, kas aizkustina mani un, domājams, aizkustina arī citus," saka Fins Grīnols grupas “Fink” mūziķis (Lielbritānija).

Britu mūziķis Fins Grīnols nu jau 17 gadus ir pazīstams kā britu indie mūzikas pārstāvis. Šajā laikā ir iznākuši septiņi studijas albumi un tādi hīti kā “Looking Too Closely” un “This is the Thing”.

 

Bijusi arī sadarbība ar Džonu Ledžeru, Eimiju Vainhausu un Amsterdamas Karalisko orķestri. Pats Grīnols stāsta, ka dziesmu autors vienmēr ir viņš pats, taču gala skanējums vienmēr ir grupas kopdarba rezultāts.

"Pārsvarā tās ir manas dziesmas, bet, ja nebūtu grupas, katrā albumā skanētu viens un tas pats. Es spēlētu uz ģitāras savas dziesmas par mīlestību, greizsirdību, zaudējumu. Grupa dara tās citādākas un dara citādāku arī mani. Ziniet, 90. gados es biju dīdžejs. Uz skatuves biju viens un spēlēju visur. Bet spēlēšana ir divreiz patīkamāka, ja tu ar to dalies. Un ja vēl var kopā ar čomiem ceļot ar busu un uzspēlēt, tad tieši tas ir vareni," turpina Grīnols.

Rīgā grupa “Fink” viesojas jaunā albuma “Resurgam” tūres ietvaros. Pēc pagaidām vienīgās uzstāšanās koncertzālē “Palladium”, jau rīt grupa muzicēs Viļņā, bet pēc tam turpinās ceļu pa Austrumeiropu.

"Mēs spēlēsim gabalus no jaunā ieraksta “Resurgam”, bet tā kā šis ir mūsu pirmais koncerts Rīgā, nospēlēsim arī dažas senākas dziesmas. Varbūt te ir kādi mūsu fani. Tā kā tā būs tāda iepazīšanās, kuru nevaram sagaidīt. Tas būs aizraujoši!" - tā mūziķis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti