Ainārs Rubiķis un Reinis Zariņš uzstāsies kopā ar Strasbūras Filharmonisko orķestri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Strasbūras Konservatorijā (Cité de la musique et de la danse) 9.jūnijā plkst.20 notiks Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē noslēgumam veltīts koncerts, kurā pie Strasbūras Filharmoniskā orķestra pults stāsies diriģents Ainārs Rubiķis. Koncertā skanēs Riharda Vāgnera, Pētera Plakida un Pētera Vaska mūzika un piedalīsies arī pianists Reinis Zariņš.

No Riharda Vāgnera daiļrades programmā izvēlēts komponista dāvinājums mīļotajai sievai Kozimai - liriskais gleznojums "Zīgfrīda idille". Tāpat koncertā skanēs Pētera Plakida agrā jaunībā sacerētais "Mūzika klavierēm, stīgām un timpāniem", kurā solo spēlēs Londonā mītošais jaunais latviešu pianists Reinis Zariņš.

Savukārt no Pētera Vaska daiļrades koncertam izraudzīts simfoniskais tēlojums "Viatore" ("Ceļinieks"). Šis opuss veltīts Vaska domubiedram igauņu komponistam Arvo Pertam un piedāvā iespēju iztēloties personības attīstības gaitu - veidošanos, izaugsmi un piepildījumu.

Pēc uzvaras Gustava Mālera diriģēšanas konkursā 2010.gadā Ainārs Rubiķis kļuvis par vienu no Eiropā pieprasītākajiem jaunajiem diriģentiem. Rubiķis diriģē koncertus Apvienotajā Karalistē, Austrijā, Dānijā, Francijā, Polijā, Portugālē un Vācijā, kā arī operas izrādes Japānā. Ainārs Rubiķis bijis Novosibirskas Valsts akadēmiskā operas un baleta teātra muzikālais vadītājs un galvenais diriģents.

Savukārt pianists Reinis Zariņš, daudzu starptautisku konkursu laureāts, sadarbojies ar tādiem pasaulslaveniem diriģentiem kā Pjērs Bulēzs, Peters Etvošs un Pablo Erass-Kasado un uzstājies starptautiskos mūzikas festivālos Lucernā, Norfolkā, Bātā. Kā solists un kamermūziķis viņš ir koncertējis Londonas Vigmora zālē un "Southbank" centrā, Amsterdamas "Concertgebouw" un Ņujorkas Kārnegī zālē. Pianists regulāri koncertē arī Latvijas nozīmīgākajās koncertzālēs un sadarbojas ar Latvijas vadošajiem orķestriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti