Ainārs Rubiķis: Sācies iekšējs teroriņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Atbraucot jūnija beigās, sev cieši nozvērējos, ka mēnesi nedarīšu absolūti neko, bet pēc pāris nedēļām sākās maziņš iekšējs teroriņš, kas dīda sākt kaut ko darīt," pēc Latvijā pavadītā atvaļinājuma īsi pirms jaunā darba cēliena saka Novosibirskas Valsts akadēmiskā operas un baleta teātra muzikālais vadītājs, diriģents Ainārs Rubiķis.

Intervijā "Klasikai" Ainārs Rubiķis atzīsts - jaunais darba cēliens būs smags: "Pagājušajā sezonā šķita, ka jaunā sezona būs vieglāka, bet - nekā."

8.augustā kopā ar izciliem solistiem, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un "Kremerata Baltica" Ainārs Rubiķis piedalīsies festivāla "Artissimo" galā koncertā Dzintaru koncertzālē.

Kā solisti koncertā uzstāsies dziedātāji Inga Kalna un Egils Siliņš, čellisti Miša Maiskis un Ramons Jaffe, vijolnieki Elīna Bukša un desmitgadīgais Daniils Bulajevs, akordeoniste Ksenija Sidorova un vibrafonists Jānis Bombizo-Fedotovs.

"Brīvdabas koncertos jūtos komfortabli. Tiesa gan, jārēķinās ar instrumentu apskaņošanas niansēm. Tomēr Latvijā mums ir lielisks profesionālis - Andris Ūze," uzsver diriģents. Gaidāmo koncertu viņš salīdzina ar Lokenhauzas festivālu, par kuru diriģentam ir spilgti iespaidi. "Tā ir īpaša atmosfēra, un Dzintaros būs līdzīgi."

Ainārs Rubiķis intervijā "Klasikai" stāsta par savām attiecībām ar slavenajiem solistiem, ar kuriem pirmo reizi uzstāsies šajā koncertā, kā arī dalās pārdomās par savu vietu pasaules diriģentu kompānijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti