Kultūras ziņas

Koris "Sōla" "Vīnes festivāla" nakts mēģinājumos

Kultūras ziņas

Aizkavējas Okupācijas muzeja rekonstrukcija

Sadziedāšanās ar Eiropu

Aicina uz sadziedāšanos Esplanādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Iesildot Eiropas labāko koru koncertu no Vīnes, 9.maija vakarā Esplanādē uz sadziedāšanos ar Eiropu aicina koris „Balsis”, „Austrums”, „Maska” un Emīla Dārziņa jauktais koris.

Kā vēstīts, Latvijas Televīzija dziedāšanai pieslēgsies plkst. 22.05, bet no koncerta Vīnē sāksies 22.20, savukārt īpašā pieslēgumā ap 23.00 cilvēki Lietuvā, Somijā, Horvātijā, Bulgārijā, Francijā, Vācijā un Austrijā tiešraidē varēs vērot un novērtēt, cik braši dziedātāji šovakar ir sapulcējušies Rīgā, Esplanādē.

Krāšņā jaukto koru koncertā no Vīnes, kas veltīts Eiropas dienai un prestižā Vīnes mūzikas festivāla atklāšanai, dziedās labākie kori, tai skaitā arī Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) jauniešu koris „Sōla”.

Rīgai kā Eiropas kultūras galvaspilsētai ir unikāla iespēja piedalīties šajā notikumā , ko translēs tiešraidē astoņās Eiropas valstīs. 9.maija vakarā Esplanādes vasarnīca pārtaps par Rīgas galveno skatuvi. Kā notiek gatavošanās, sīkāk stāstīs Līga Ozola.

Eiropas raidorganizāciju apvienība rīko Eiropas valstu labāko jaukto koru sadziedāšanās pasākumu ar mērķi aktualizēt tieši koru kultūras tradīcijas pēc iespējas plašākā auditorijā, izceļot dažādo tautu unikālo kultūras mantojumu. Mūsu valsts kora mūzikas dzīvesveids uz kopējā fona noteikti izceļas spilgti un pamanāmi.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti