Aicina uz labdarības koncertu «Adventa mesa» un albuma atvēršanas svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā 8. decembrī notiks albuma atvēršanas svētki – labdarības koncerts “Adventa mesa”, kas ir dzejnieka Normunda Beļska un komponista Māra Lasmaņa kopdarbs – vokālais cikls solistiem, jauktajam korim un kameransamblim, medijus informē biedrības "Svētās ģimenes māja" pārstāvji.

Latvijas radio studijā ierakstītais jaunais albums ir Ziemassvētku dāvana onkoloģijas pacientiem, maznodrošinātajiem cilvēkiem, ģimenēm.

Albumā iekļautas 15 vokālā cikla daļas – “Ave Maria”, “Ticības ceļš”, “Piedošana”, “Pie krusta”, “Pirmās Adventa svecītes deg”, “Mēs divas sveces Dieva namā”, “Trešā svece kā piedzimšana”, “Dzimis Pestītājs” un citas, kuras izpilda Latvijas Nacionālās Operas soliste Laura Teivāne (soprāns), Māris Lasmanis (klavieres), Ekonomikas un kultūras augstskolas Kamerkoris “Fortius”, diriģente  Māra Marnauza.

Koncerta mērķis ir arī pateikties brīvprātīgajiem par iesaistīšanos Rīgas Austrumu slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centra brīvprātīgo kustībā, kā arī vākt ziedojumus gan brīvprātīgo tālākizglītībai, gan jaunu brīvprātīgo sagatavošanai.

Jau trešo gadu biedrība “Svētās ģimenes māja” sadarbībā ar Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu organizē brīvprātīgo kustību Latvijas onkoloģijas centrā. Speciāli apmācīti brīvprātīgie dodas pie vēža pacientiem, lai uzklausītu un sniegtu atbalstu grūtajā dzīves posmā. Šogad brīvprātīgie sākuši darboties arī Austrumu slimnīcas apdegumu, gerontoloģijas nodaļas, kā arī 1. slimnīcas Īslaicīgās sociālās aprūpes nodaļā.

Biedrības "Svētās Ģimenes Māja" pārstāvji raksta: “Uzzināt diagnozi “vēzis” vai kādu citu smagu saslimšanu ikvienam ir liels trieciens, bet visgrūtāk klājas pacientiem, kuri ir vientuļi un nesaņem atbalstu no tuviniekiem. Lai pacienti neieslīgtu depresijā un nenolaistu rokas, vairumā attīstīto pasaules valstu aktīvi darbojas brīvprātīgo kustības pacientu atbalstam. Latvija šajā ziņā bija izņēmums, līdz biedrība "Svētā ģimenes māja” sadarbībā ar Austrumu slimnīcu apņēmās šādu kustību izveidot.”

 Viena no brīvprātīgo projekta iniciatorēm, “Latvijas Onkoloģijas centra” ķīmijterapijas nodaļas vadītāja Signe Plāte brīvprātīgo darbības pirmos mēnešus vērtē kā neticami veiksmīgus. Pirmajās nedēļās daļa pacientu gan pret brīvprātīgajiem izturējušies skeptiski un no viņu sabiedrības atteikušies, taču, aizvien vairāk pacientiem saskarsmē ar viņiem gūstot pozitīvu pieredzi un par to stāstot citiem, brīvprātīgie kļuvuši par gaidītiem viesiem gandrīz katrā palātā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti