Rīta Panorāma

Intervija ar Valdi Keri

Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Martinsonu un Mārtiņu Sirmo

Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" koncerti no patikšanas uz patikšanu

Aicina uz ikgadējiem fonda «Viegli» ziemas koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Imanta Ziedoņa muzejs aicina uz ikgadējiem fonda „Viegli” ziemas koncertiem “No patikšanas uz patikšanu", kas jau septīto gadu norisināsies Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā. Šogad plānoti pieci koncerti – 10., 11. un 12. decembrī.  Koncertu apmeklētājiem būs iespēja klausīties skaistākās dziesmas no visiem trīs fonda „Viegli” albumiem, kā arī jaunas, kuru mūzikas autori ir Imants Kalniņš un Raimonds Pauls.

Ziemas koncertā „No patikšanas uz patikšanu” piedalīsies fonda „Viegli” mūziķi Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs un Jānis Strapcāns, kā arī fonda „Viegli” draugi. Mūziķu sastāvs katrā koncertā var atšķirties.

„Laime sastāv no mirkļiem. Sēdi jūras krastā un nez no kā sajūties laimīgs. Arī patikšana ir tāds pats reizēm nesaprotamas un negaidītas laimes mirklis. Stāvi uz skatuves, dziedi un it kā no nekā jūti, ka tev patīk. Patīk šie cilvēki, kuri ir atnākuši. Patīk tavi skatuves biedri (ar kuriem puspudu sāls jau esi kopā apēdis) un patīk dziesmas, kas skan. Bet patikšanas mēdz būt dažādas. Vienam - māte, otram - meita. Vienam - Kalniņš, otram - Pauls. Bet, ja pa vidu ir "Viegla" patikšana, tad visam būtu jābūt kārtībā!” uzsver mūziķis, koncertu radošais vadītājs Jānis Holšteins-Upmanis.

Lai koncerta apmeklētāji izbaudītu īpaši sirsnīgo svētku atmosfēru, stundu pirms pasākuma būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, piemēram, paviesoties Ziedoņa muzeja bibliotēkā, veldzēties ar kluba „Piens” sagādātajiem ziemīgiem laikapstākļiem atbilstošiem dzērieniem, baudīt gardās N. Bomja maiznīcas „Lielezers” piparkūkas, ar Latvijas Pasta starpniecību nosūtīt mākslinieču Ievas Krūmiņas un Līga Kitchen zīmētās pastkartes saviem draugiem, vai arī iegādāties Ziemassvētku dāvanas no fonda „Viegli” pūra lādes – jauno I. Ziedoņa dienasgrāmatu “No patikšanas uz patikšanu”, dzejas krājumu “Es skaitīju un nonācu pie Viena” u.c.

Tā kā “Viegli” ziemas ieskaņu koncerti ir iecienīti arī ģimenēm ar bērniem, tad par radošiem pārsteigumiem pirms koncerta jau ceturto gadu rūpēsies zinātkāres centrs „Zinoo”.

Koncertu laiki: svētdien, 10. decembrī plkst. 12.00, 16.00 un 20.00; pirmdien, 11. decembrī, un otrdien, 12. decembrī, plkst. 19.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti