Rīta Panorāma

Intervija ar valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu

Rīta Panorāma

Ziemassvētkus gaidot: Pīrādziņi

Kustība "Sing Along" aicina uz kopīgu Hendeļa oratorijas "'Mesija" dziedāšanu

Aicina uz Hendeļa oratorijas «Mesija» kopdziedāšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Piektdienas, 15. decembra, vakarā ikviens tiek aicināts uz kopmēģinājumu, lai izdziedātu fragmentus  no Georga Frīdriha Hendeļa oratorijas “Mesija”, ko ikviens varēs baudīt svētdien, 17. decembrī, koncertā Rīgas Domā.

Kopmēģinājumā piedalīsies arī diriģents Ints Teterovskis, mūziķi Evija Martinsone (soprāns), Laura Grecka (alts), Raitis Grigalis (basbaritons) un Mārtiņš Zvīgulis (tenors), baroka orķestris “Collegium Musicum Riga” un diriģents Māris Kupčs, kā arī vairāki kori.

Notis katrai balsu grupai pieejamas mājas lapā singalong.lv. Ikvienam, kurš vēlas piedalīties piektdienas kopmēģinājumā, aicinājums pieteikties, rakstot uz e-pastu: [email protected].

Kopīgajā Hendeļa “Mesijas” dziedājumā Rīgas Domā svētdien, 17. decembrī, plkst. 19.00 piedalīsies ikviens, kuram dziedāšana ir hobijs, pārstāvot dažādas balsu grupas: soprānu, altu, tenoru vai basu.

Iespēja piedalīties īpašajā koncertā gan kā klausītājam, gan dziedošajam dalībniekam maksā 15 eiro, biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē bilesuparadize.lv

Nemainīgi lielu popularitāti oratorija “Mesija” bauda angliski runājošajās zemēs – Lielbritānijā, ASV, Kanādā un Austrālijā, „Sing along” kustības gaitā Ziemassvētku laikā pulcējot daudzus simtus dalībnieku.

Interneta vietnē singalong.lv pieejamas gan notis, gan arī īpaši balsu apmācību video, lai katrs individuāli sev vēlamajā laikā var apgūt materiālu un dziedāt kopīgajā koncertā 17. decembrī. Kopā tiks izdziedātas piecas daļas no skaņdarba, koncertam ilgstot aptuveni pusotru stundu.

“Sing Along” (kopdziedāšana) ir jauns kopdziedāšanas projekts Latvijā, kas pirmo pasākumu organizēja 2016. gada decembrī, kad izpildīja Hendeļa “Oratoriju”, savukārt 2017. gada pavasarī piedāvājot Latvijas komponistu darbus.

„Scratch Messiah”, „People’s Messiah”, „Come Sing Messiah”, „Sing along Messiah” – ar šādiem nosaukumiem pasaulē tiek dēvēta kopdziedāšanas jeb „sing along” kustību. Šie pasākumi parasti notiek baznīcās vai koncertzālēs, ikviens klausītājs, pat bez īpašas iepriekšējas sagatavotības, ir aicināts ņemt līdzi notis un kļūt par kora dalībnieku, dziedot kopā ar profesionāliem solistiem un orķestra mūziķiem. Tradīcijām bagātākie "sing along" pasākumi ir „Do-It-Yourself Messiah”, kas notiek Čikāgā kopš 1976. gada, un „Messiah from Scratch”, kas kopš 1974. gada ik gadus pulcē vairāk nekā 3000 dalībnieku Karaliskajā Alberta zālē Londonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti