Aicina rakstīt jaunus skaņdarbus un apdares pūtēju orķestriem un koklētāju ansambļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs aicina mūzikas autorus piedāvāt jaunus skaņdarbus Latvijas pūtēju orķestru un koncertkokļu ansambļu repertuāram. Pirmajā šāda veida uzsaukumā pirms trim gadiem tika iesniegti 36 skaņdarbi pūtēju orķestriem, bet tagad autori aicināti iesniegt darbus arī koklētāju ansambļiem, lai paplašinātu repertuāru ceļā uz nākamajiem dziesmu svētkiem.

Nacionālā kultūras centra pūtēju orķestru un kokļu mūzikas eksperte Astrīda Ķēniņa
00:00 / 01:00
Lejuplādēt
Kā pastāstīja Nacionālā kultūras centra pūtēju orķestru un kokļu mūzikas eksperte Astrīda Ķēniņa, līdz nākamā gada 10.martam autori var pieteikt dažāda garuma, tematikas un grūtības pakāpes oriģināldarbus, tautas mūzikas aranžējumus, latviešu komponistu skaņdarbu aranžējumus, apdares un pārlikumus.

 

"Tas ir demokrātiskāks veids un iespēja piesaistīt daudz lielāku mērķauditoriju tieši rakstošo autoru ziņā, jo ne visi ir gatavi nākt uz konkursiem ar noteiktu balvu fondu un vietām.

Šis ir mazliet citādāk – to mēs darām kopā ar Latvijas Mūzikas akadēmiju, Kompozīcijas katedra veic iesniegto darbu pirmo profesionālo izvērtēšanu. Un tos, kas ir izgājuši cauri šim pirmajam sietam, mēs mēģinām apkopot vienā vai vairākos koncertos, kur jau ir otrā atlase – publikas un arī profesionāļu vērtējums par skaņdarbiem, kas varētu papildināt gan pūtēju orķestru, gan šogad pirmoreiz – arī kokļu ansambļu repertuāru," teica Ķēniņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti