Aicina pieteikties jauno klasiskās mūzikas izpildītāju konkursā «Ineses Galantes talanti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atklāts VII ikgadējais konkurss “Ineses Galantes talanti”, un sākusies pieteikumu pieņemšana. Līdz 8. martam konkursā aicināti pieteikties Latvijas vokālisti un mūziķi, kas spēlē taustiņinstrumentus, stīgu, pūšaminstrumentus vai sitaminstrumentus. Pieteikumus var iesniegt arī iepriekšējo gadu konkursu laureāti un dalībnieki, medijus informē organizatori.

Video pieteikumi un anketas jāiesniedz konkursa oficiālajā vietnē. Dalība konkursā ir bez maksas.

“Ineses Galantes talanti” ir plaša ilgtermiņa programma jaunu un talantīgu klasiskās mūzikas izpildītāju atbalstam. Šajā kultūras un sociālajā projektā “Ineses Galantes fonds” ar “Rietumu Bankas labdarības fonda” atbalstu konkursa kārtībā meklē, attīsta un virza jaunos izpildītājus. Pateicoties konkursa patroneses – operas dīvas Ineses Galantes – personiskajai iesaistei talantu un jauno izpildītāju attīstībā, daudzi laureāti gūst panākumus visā pasaulē.

Konkursa laureāti tradicionāli saņem ielūgumu piedalīties visos muzikālajos pasākumos, kurus organizē Ineses Galantes fonds, kā arī citos prestižos notikumos.

31. janvārī Rīgas pilī notiekošajā svinīgajā pieņemšanā par godu ikgadējās akcijas “Meklējam sirdsmāsiņu” finālam uzstāsies konkursa “Ineses Galantes talanti” iepriekšējo gadu uzvarētāji: Arnita Lipska (saksofons), Artūrs Žurbins (klavieres) un Sonja Misiņa (marimba).

“Atbalstot šo konkursu, ik gadu pārliecināmies par to, cik daudz mūsu valstī ir apdāvinātu cilvēku, bērnu un jauniešu, kuri  sper savus pirmos soļus uz lielās skatuves. Šajā brīdī ir ļoti būtiski atbalstīt viņus, dot iespēju izpausties, attīstīt talantu, kas ļautu nākotnē kļūt par augta līmeņa profesionāļiem,” saka Inga Šīna, Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja. 

Konkursa uzvarētāji katrā kategorijā saņems naudas balvas: 200 eiro (1. vieta), 150 eiro (2. vieta) un 100 eiro (3. vieta), kā arī mācību stipendiju 500 eiro apmērā katram laureātam. Tāpat naudas balvu 100 eiro apmērā saņem 1. un 2. vietas ieguvēju pedagogi.

Konkurss “Ineses Galantes talanti” notiks divās kārtās: pirmajā kārtā žūrija vērtēs dalībnieku video pieteikumus – šis formāts noteiks, kuri izpildītāji iekļūs finālā un cīnīsies par konkursa balvām. Konkursa finālisti tiks paziņoti 25. martā.

No 1. aprīļa projekta oficiālajā vietnē sāksies publikas balsojums, kas noteiks uzvarētāju nominācijā “Publikas simpātija”.

Konkursa otrais, noslēguma posms un laureātu apbalvošana notiks maijā. Precīzs datums un norises vieta tiks paziņota vēlāk.

Konkursa “Ineses Galantes talanti 2020” žūrijā darbosies pieredzējuši pedagogi un profesionāli mūziķi: konkursa patronese, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, operdziedātāja Inese Galante; pianists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Toms Ostrovskis; kontrtenors Sergejs Jēgers; mūzikas pedagoģe un politiķe Dagnija Staķe; komponists, diriģents, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Andris Vecumnieks; Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore Terēza Zīberte-Ījaba; Latvijas Nacionālās operas trombonu grupas koncertmeistars, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docents Uldis Zilberts.

Plašāk konkursa noteikumi lasāmi konkursa mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti