Aicina pieteikties «Eirovīzijas gada koris 2017» nacionālās atlases konkursam «Latvija dzied!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No šī gada 27. marta līdz 31. martam savu dalību “Atvērtajā kategorijā” starptautiskā koru konkursa "Eirovīzijas gada koris 2017" nacionālajai atlasei var pieteikties Latvijas jauktie, sieviešu, vīru, senioru un skolēnu amatieru kori. 29. aprīlī Nacionālā atlase tiks translēta LTV1 kanāla un interneta tiešraidē raidījumā "Latvija dzied!".

Nacionālās atlases konkursā aicināti piedalīties 2013. gada XXV Vispārējo Dziesmu un XV Deju svētku konkursa “Koru kari” uzvarētāji. Tāpat arī konkursā izveidota “Atvērtā kategorija”, kurā var pieteikties ikviens Latvijas amatieru koris, no kuriem viens tiks izvēlēts dalībai Nacionālās atlases pārraidē “Latvija dzied!”.

Konkursa "Eirovīzijas gada koris 2017" mērķis ir popularizēt koru kultūras tradīcijas plašai auditorijai Latvijā un ārpus tās, kā arī veicināt savstarpējo sadarbību ar Eiropas valstu dažādām kultūrām. Savukārt konkursa Nacionālās atlases “Latvija dzied!” mērķis ir izvirzīt kori, kas pārstāvēs Latviju koru konkursā "Eirovīzijas gada koris". Konkurss norisināsies "Arēnā Rīga" 2017. gada 22. jūlijā plkst. 21.00 - 23.00, nodrošinot arī starptautisko tiešraidi.

“Nacionālajā atlasē izveidotā “Atvērtā kategorija” dod iespēju konkursā piedalīties jebkuram Latvijas korim – pārsteigt un piedāvāt savu neatkārtojamo priekšnesumu Latvijas Televīzijas skatītājiem, jo šajā konkursā ir svarīgas ne vien dziedāšanas prasmes, bet spēja to darīt ar īstenu aizrautību un pārliecību, liekot just līdzi ikvienam skatītājam,” stāsta raidījuma “Latvija dzied!” producente Ieva Rozentāle.

Savu dalību nacionālajai atlasei kori var pieteikt, aizpildot pieteikuma anketu un nosūtot to kopā ar priekšnesuma video failu LTV mājaslapā.

Iesniegtā video kopējais ilgums – līdz sešām minūtēm, un tajā kori atspoguļo savu sniegumu a capella, kur iekļauta viena vai vairākas brīvi izvēlētas dziesmas. Savos priekšnesumos kori ir aicināti izcelt savas valsts kultūras identitāti. No šī gada 31. marta līdz 10. aprīlim pieteikumus vērtēs LTV nacionālās atlases konkursa žūrija, savukārt ar rezultātiem pēc 10. aprīļa varēs iepazīties LTV mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti