Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Arkādijas parku iedzīvinās multimediāla pastaiga "Nakts parkā"

Āgenskalnā krēslas stundā skan baroka mūzika

Āgenskalnā krēslas stundā skan baroka mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kas kopīgs siena ķīpām, ceptiem kartupeļiem, bērniem, kas met kūleņus, un baroka mūzikai? Tas viss satiekas Āgenskalnā. Jau otro vasaru Jaunatnes dārzs kļuvis par vietējo iedzīvotāju sarunu un kultūras baudīšanas vietu. 11. augustā tur izskanēja baroka programma "No krēslas līdz rītausmai".

Jaunatnes dārzā, kur agrāk atradās muižnieku Augsburgu vasarnīca, iekārtojies Pārdaugavas radošais centrs. Padomju laikā šeit atradās bērnu bibliotēka "Zvirbulis". Dažus gadus pēc slēgšanas ēku pārņēma vietējie, un tagad šī teritorija ir atdzīvojusies. Notiek tikšanās, sarunas un kultūras aktivitātes.

"Mēs šīs programmas veidojam ar Āgenskalna mūziķiem, ar Āgenskalna cilvēkiem kopā, runājot par to, ko mēs gribam redzēt un dzirdēt. Mūsu izvēle vienmēr krīt par labu profesionāliem māksliniekiem, kas sākuši gaitas Āgenskalnā, bet pierādījuši sevi tālāk gan Latvijas, gan pasaules mērogā," skaidro fonda "Initium" valdes priekšsēdētāja Ieva Niedre.

Šajā reizē vietējiem bija iespēja novērtēt baroka mūzikas programmu, kurā satikušies divi dziedātāji, klavesīns un ģitāra.

Dziedātāja Nora Kalniņa stāsta: "Mēs sapratām, ka mums vajadzīgs šādam vakara noskaņojumam un šādai mūzikai lautists. Un Latvijā īsti nav neviena superprofesionāla lautista. Un tad labs paziņa Kaspars Zemītis, es viņam zvanu un saku – nu, Kaspar, mācīsies baroku spēlēt uz ģitāras? Un viņš iedziļinājās šajās basa līnijās, viņš pats katru akordu ir izpratis un pārrakstījis, lai vispār to varētu izspēlēt."

Turpinot attīstīt Jaunatnes dārza teritoriju kā vienu no apkaimes radošajiem centriem, šajā vasarā gaidāmi vēl kultūras pasākumi brīvā dabā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti