Afroamerikāņu mūzikas koncertā aicina ielūkoties dvēselē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šī gada 15. februārī plkst. 20.00 teātra klubā “Hamlets” norisināsies afroamerikāņu mūzikas koncerts “Sound for the Soul” jeb “Mūzika dvēselei”, piedaloties trim talantīgiem afroamerikāņu māksliniekiem – Džeimsam Tomasam Vertam (vokāls, bass), Nefam Irizarri (ģitāra) un trompetistam Džeisonam Hanteram, kā arī pašmāju saksofona spēles meistaram Denisam Paškevičam. Par bungu ritmiem koncertā rūpēsies Mareks Logins.

Koncertā atskanēs afroamerikāņu mūziķu radīti skaņdarbi, kas populāri kļuvuši Amerikā laika periodā no 20. gs. sešdesmitajiem līdz astoņdesmitajiem gadiem un aktualitāti nav zaudējuši arī mūsdienās, informēja koncerta organizatori.

Koncertā izskanēs “Strange fruit”, kas popularitāti nesa amerikāņu džeza dīvai Bilijai Holidejai, atskaņos arī par džeza klasiku atzīto “Caravan” un vienu no ievērojamākajām soula žanra kompozīcijām – “Papa was a Rolling Stone”, kā arī citas. Izrādās, ka mūzika spēj runāt ne tikai par mīlestību, bet tā arī vēstī par laiku, kurā dzīvojam. Tā ir lieciniece nevienlīdzībai, migrācijai, tā ir uzaugusi minoritāšu kultūrā un taujā par brīvības jautājumiem.

Pasākuma laikā viesmākslinieki atklās, kā atskaņotās kompozīcijas trāpīgi ataino laikmeta garu, kā arī dalīsies ar interesantiem stāstiem par to, kā dziesmu vēstījums sasaucas ar viņu personīgo pieredzi, uzaugot Amerikā. Šis koncerts ir īpašs ar to, ka paši mākslinieki ir šī muzikālā stāsta daļa – dziesmu stāsti cieši savijas ar viņu dzīves stāstiem.

Koncerta norises dienā – 15. februārī, no plkst. 13.00 līdz 15.00, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) projekta ietvaros tiek organizēta arī atvērtā meistarklase. Uz kopīgu iemaņu pilnveidošanu tiek aicināti studējošie trompetisti, basģitāristi, ģitāristi un vokālisti, savukārt stāstos un interpretācijās par mūzikas lomu sociālo pārmaiņu veicināšanā ko interesantu uzzinās ikviens atnācējs. Meistarklasi vadīs viesmākslinieki – Nefs Irizarri, Džeimss Tomass Verts un Džeisons Hanters. Ieeja brīva.

Projekta idejas autors ir puertorikāņu izcelsmes amerikāņu ģitārists, komponists un pasniedzējs Nefs Irizarri. Nefs ir absolvējis prestižo Bērklijas Mūzikas koledžu, 18 gadus ir bijis pasniedzējs Helsinku Popa un džeza konservatorijā, kā arī ir piedalījies un koncertējis daudz un dažādos džeza un pasaules mūzikas projektos Somijā, Beļģijā, Vācijā, Baltijas valstīs u.c. Šobrīd Nefs pasniedz Latīņu mūzikas kursu JVLMA. 

Pasākums tiek organizēts projekta “Songs of Our Childhood: The Sonic Reflections Of Migration In Music” ietvaros, kas norit ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu. Koncerts savā ziņā ir veltījums Amerikā ik februāri atzīmētajam Afroamerikāņu vēstures mēnesim (Black History Month), kad tiek pieminēts un godināts afrikāņu diasporas kultūras un vēstures mantojums, akcentējot tā lomu un pienesumu nācijas kultūras bagātināšanā un attīstībā.

15. februāra koncertā teātra klubā “Hamlets” (Jāņa sētā 5) ieeja par ziedojumiem. Lūgums veikt galdiņu rezervāciju, zvanot – 26595843.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti