Kultūras rondo

Andas Lāces instalācija "Atceros visu" - privātas un izdomātas atmiņas

Kultūras rondo

"Sarunas ar Juri Jurjānu". Grāmatu divu gadu garumā veidojusi Marika Rozenberga

Dziesminieku Ziemassvētku ceļš. Sācies cikls “Adventa mūzikas svētki Rīgā”

Adventes svētdienās dziesminieki aicina uz koncertiem Rīgas baznīcās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Gada nogalē Austras biedrība aicina uz dziesminieku koncertu ciklu “Adventa mūzikas svētki Rīgā”, kas nu jau kļuvuši par skaistu tradīciju, ik gadu Rīgas dievnamos pulcējot plašu klausītāju loku.

"Pirmie brīnišķīgie koncerti jau aizvadīti, varējām iedegt pirmo svecīti adventes vainagā, kopīgi sirdis sildīt mīlestībā un dziesmās,” Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo” stāsta Austras biedrības vadītāja Signe Sniedze.

"Adventes mūzikas svētki ir svētki ne tikai mūziķiem, bet arī kultūrvidei Rīgā,” turpina Sniedze.

Koncertos pirmajā adventē muzicēja Kārlis Kazāks un Haralds Sīmanis. Arī otrajā un trešajā adventē notiks katrā divi autorkoncerti, bet ceturtajā adventē, 23. decembrī, visi svētku dalībnieki pulcēsies lielajā noslēguma koncertā Rīgas Lutera baznīcā.

Katru gadu, rīkojot šos svētku laika koncertus, Austras biedrība sūta piedāvājumus Rīgas baznīcām, un pirmās, kuras atsaucas, ir arī tās, kurās norit koncerti. Baznīcas mainās, mainās arī dziesminieki, kas katru gadu piedalās šajā koncertu ciklā.

"Daudzas baznīcas nezinām, ja kāds nav atradis savu draudzi, varbūt kaut kas viņā pamostas, gribas nākt biežāk. Tā ir sadraudzība starp dažādām liturģijām, starp mācītājiem un dziesminiekiem, kas varbūt ne vienmēr dzīvo ar vienu domu. Bet šajā brīdī viss ir vienots, brīnišķīgi, ka mācītāji un draudzes mūs atbalsta un ar prieku gaida savās baznīcās,” atzīst Sniedze.

Otrajā Adventa svētdienā, 9. decembrī, pulksten 12 Rīgas Svētās Trīsvienības evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Sarkandaugavas ielā 10) koncertu sniegs Anta Eņģele, bet pulksten 13 Rīgas Krusta evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Ropažu ielā 120) – Silvija Silava un Sniedze Prauliņa.

Trešajā adventē, 16. decembrī, pulksten 12 Rīgas Mārtiņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā, (Slokas ielā 34) uz koncertu aicina Laine Ligere-Stengrevica, Helvijs un Agnese Stengrevici, bet vakarpusē, pulksten 18, Latvijas Apvienotajā Metodistu baznīcā, Rīgas 1. draudzē (Akas ielā 13) muzicēs Ieva un Matīss Akurateri kopā ar Leonu Sējānu.

Ieeja Austras biedrības rīkotajos cikla “Adventa mūzikas svētki Rīgā” koncertos bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti