Kultūras ziņas

Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls

Kultūras ziņas

Sezonu atklās kamerorķestris "Sinfonietta Rīga"

Mikus Abaroniņš un ansamblis gatavi konkursam

«Abaronin Ensemble» izraudzīti par starptautiska senās mūzikas izpildītāju konkursa finālistiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Līdz šim nopietnākā izaicinājuma gaidās ir pašmāju senās mūzikas vokālistu kvartets “Abaronin Ensemble” un ansambļa mākslinieciskais vadītājs, tenors Mikus Abaroniņš, kuri izraudzīti par 5. Starptautiskā senās mūzikas izpildītāju konkursa “EAR-ly 2018” finālistiem. 

Jau sestdien mūziķi dosies uz Kopenhāgenu, lai stātos prestižā konkursa žūrijas priekšā, taču pirms tam konkursam sagatavoto programmu mūziķi piedāvāja noklausīties tepat, Rīgā, aicinot pusdienu pauzē baudīt vācu, itāļu, angļu un flāmu vēsturisko mūziku. 

Nav apritējis pat pusgads, kopš vokālā grupa “Abaronin Ensemble” Rīgas Biržā piedzīvoja savu debijas koncertu, kad nu jau pošas savam nopietnākajam izaicinājumam. Rīgas Biržā, starp mākslas darbiem, izskanēja programma, ko mūziķi atskaņos konkursa žūrijai Kopenhāgenā. 

“Tas ir, man liekas, tāds lielākais konkurss senajai mūzikai Skandināvijas valstīs. Vispār senās mūzikas kultūra Skandināvijas valstīs nav tik attīstīta kā Vācijā, bet šis ir tāds nopietnākais,” pastāstīja “Abaronin Ensemble” dziedātāja Ilze Grēvele. 

Viņas kolēģe Beāte Zviedre uzsvēra, ka ansamblis ir vēl ļoti jauns un cits citu iepazīst, pakāpeniski saprotot, kā kopā skan. Tik liels solis līdzinoties šoka stāvoklim. “Bet varbūt arī labi, nav ko pa kaktiņiem klusiņām dziedāt,” nosmējās Zviedre. 

Ansambļa mākslinieciskais vadītājs Mikus Abaroniņš konkursam izraudzījies vācu, angļu, itāļu un flāmu vēsturiskās mūzikas pērles. Kā atzina dziedātāji, lielākā daļa darbu esot kaut kas pavisam jauns un līdz ar to – interesants vārda vislabākajā nozīmē. 

5. Starptautiskās senās mūzikas izpildītāju konkursa “EAR-ly 2018” izraudzītā finālistu trijotnē Latvijas vārds minēts divreiz, jo ansambļa mākslinieciskais vadītājs par konkursa finālistu kļuvis arī kā solists. 

“Es biju ļoti pārsteigts, es iesniedzu pieteikumu kā solists un arī ansambli un domāju, ka gan jau vienu paņems un tad varēsim uzstāties, un atnāk e-pasts pēdējā dienā no vadības, ka – jūs esat izvēlēts kā solists, es tā – jā, super, un atnāk otrs e-pasts, ka esat izvēlēts arī ar ansambli, domāju – super! Bet nu ir ziepes, jo tas ir viens koncerts, kur pusstunda jādzied kā solistam un pusstunda ar ansambli, kas tehniski ir izaicinoši,” neslēpa ansambļa mākslinieciskais vadītājs. 

Īkšķis par mūsu mūziķiem jātur sestdien, kad arī tiks noskaidrots vienīgais konkursa uzvarētājs, kas balvā iegūs iespēju uzstāties vairākos senās mūzikas festivālos sezonā no 2019. līdz 2021. gadam. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti