Kultūras ziņas

Piknikā ar mūziķiem un māksliniekiem

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Mežaparku pieskandina "Melo-M Mega orķestris"

90 čellisti vienuviet – Mežaparku pieskandina «Melo-M Mega orķestris»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2015. gadā čellistu trio "Melo-M" uzsāka jaunu projektu – koncertus, kuros uzstājas "Melo-M Mega orķestris". Koncerti turpinājās 2017. un 2019. gadā, savukārt šogad sasniegts lielākais čellistu sastāvs – 90 dažāda vecuma čellisti no visas Latvijas.

16. jūlijā Mēžaparka estrādi pieskandināja dziesmu svētku repertuārs, pasaules slavenas dziesmas no tādām grupām kā "Pink Floyd", "Coldplay", "The Beatles", kā arī Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna un Jāņa Lūsēna kompozīcijas.

Grupa "Melo-M" atzīst, ka sākotnējā ideja sapulcināt lielu izpildītāju sastāvu turpina attīstīties. "Tas ar gadiem ir audzis. Mēs, man liekas, sākām ar kaut kādiem četrdesmit, tad bija sešdesmit, piecdesmit, sešdesmit. Tas mērķis bija... Es zinu, ka mēs pašā sākumā, kad mēs runājām, mēs domājām – orķestri. Bet orķestris – tur ir viss kaut kas. Tas čellu skanējums tomēr ir īpašs. Pa šiem gadiem tas ir pieaudzis, jo gribējās vairāk šos čellus, un vienkārši vairs nav Latvijā zāles, kur mēs varētu ieiet tik daudzi čellisti," stāsta mūziķis Jānis Pauls. "Mežaparkam ir tāda vēsture, man liekas, latviešu tauta ir izveidojusi gan vēsturi, gan veidos nākotni. It īpaši šī jaunā, skaistā celtne, kura ir tikai jāapgūst, un te būs ļoti skaisti Dziesmu svētki un skaisti pasākumi."

"Melo-M" mūziķis Miķelis Dobičins uzsver: "Mēs vēlamies uzaicināt jaunos čellistus, lai viņi spēlē, lai viņi mīl mūziku un lai to dara pa īstam. Mēs vēlamies parādīt viņiem, ka var spēlēt arī šādā veidā. Tas mūs ļoti iedvesmo un, es ceru, ka tas iedvesmo arī jaunos čellistus un uzrunā viņus mācīties šo brīnišķīgo instrumentu un mīlēt mūziku."

Kopā ar jaunajiem mūziķiem uzstājās arī perkusionisti Miķelis Vīte un Mārtiņš Miļevskis. Savukārt Kārļa Auzāna kompozīcijas "Kopā mēs varam" pirmatskaņojumā piedalījās mūziķe no Ukrainas Darja Leleko. Viņa spēlē Latvijā reti sastopamu instrumentu – bandūru. Pirmatskaņojuma galvenais mērķis ir parādīt, ka sabiedrībai vajadzētu būt vienotai.

Koncerta organizatori cer, ka pasākuma programmu izdosies papildināt, lai jau pēc diviem gadiem atgrieztos vēl lielākā sastāvā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti