9. augustā «Sudden Lights» koncerts Kalnciema kvartālā 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

9. augustā Kalnciema kvartālā ceturtdienas vakaru maģiskā gaisotnē uzburs grupa “Sudden Lights”. Grupa darbojas popa un alternatīvās mūzikas žanros, radot klausītājam lirisku piedzīvojumu ar skanīgām dziesmām un oriģināliem tekstiem. 

Vakaru iesildīs Lība Ēce ar pavadošo grupu. Lības mūzikā jūtamas gospeļa un poproka vibrācijas, kuras veiksmīgi tiek pārnestas skatītājam ar mākslinieces skaisto un mierpilno dziedājumu. Ieeja no plkst. 18.00 bez maksas, informēja Kalnciema kvartāla pārstāve Darja Trizna.

Lai iepazīstinātu iedzīvotājus un pilsētas viesus ar Latvijā dzīvojošo mazākumtautību kultūrām, šovasar Kalnciema kvartālā norisinās integrācijas projekts "Pasaules mūzikas ievadvakari”. Šo ceturtdien koncerta ievaddaļā muzicēs slāvu folkloras kopa "Slavjanočki”, kuras vadībā norisināsies arī "rastegai” pīrādziņu un senās tējas darbnīca bērniem. 
Koncertu papildinās "Street Food" garšas un "Vīnu veikala&kafe" itāļu vīns, kas ir pieejams tikai Kalnciema kvartālā.

“Sudden Lights”
2012. gadā Andrejs Reinis Zitmanis un Mārtiņš Matīss Zemītis nodibināja "Sudden Lights” grupu, kad abi kopā mācījās mūzikas skolā. Grupas tagadējais sastāvs izveidojās tikai 2014. gadā, kad tai pievienojās Andreja brālis Kārlis Matīss Zitmanis un Kārlis Vārtiņš. Par savu pirmo lielo sasniegumu puiši uzskata uzvaru mūzikas konkursā “Pirmā plate” 2015. gadā, pēc kura drīz tika izdots “Sudden Lights” pirmais singls "Tik savādi”. Nākamais singls “Priekšpilsētas valsis” kļuva par pirmo dziesmu, kas nonāca radio rotācijās un kurai tika izdots arī video klips 2016. gada nogalē.


2017. gads nesa grupai jaunas iespējas. Augustā “Sudden Lights” izdeva jau trešo dziesmu ar nosaukumu “Laikmets” no debijas albuma un debitēja uz festivāla "Laba Daba” lielās skatuves. Šī paša gada septembrī klajā nāca pēdējais albuma priekšvēstnesis – singls “Šajā sētas pusē”. 22. septembrī tika izdots grupas debijas albums “Priekšpilsētas”. Albums tika nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons” kategorijā “Labākā debija”. 
2018. gada janvārī “Sudden Lights” piedalījās LTV šovā “Supernova” ar dziesmu “Just Fine”, iekļūstot finālā un izcīnot 2. vietu.

Lība Ēce
Lība Ēce-Kalniņa ir dziedātāja un dziesmu autore, kura ir muzicējusi grupās “Framest”, “into one”, kā arī ir bijusi fona vokāliste daudziem Latvijas izpildītājiem (Linda Leen, Musiqq, Ginta Krievkalna, u.c.). Lība ir piedalījusies daudzos mūzikas albumu ierakstos, kā arī pati izdevusi divus mūzikas albumus ar garīgās mūzikas oriģinālkompozīcijām. Muzikālo izglītību viņa ir ieguvusi Jūrmalas mūzikas vidusskolā, vijoles specialitātē. Lības izpildīto mūziku vienmēr raksturo gaišums un pozitīvisms, kā arī krāsains un pārliecinošs vokālais sniegums.
9. augusta koncertā Lība muzicēs kopā ar draugiem no grupas "into one”.  Par koncertā gaidāmo mūziku viņa stāsta šādi: “Mēs izpildīsim, mūsuprāt, visskaistākās „into one” oriģināldziesmas, gan arī man un puišiem (grupas dalībnieku) iemīļotas latviešu un ārzemju dziesmas, kas parasti gan mūs pašus, gan klausītājus ievilina kustībā vai pat dejā”.
 

Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar “Laiks bērniem”. Kalnciema kvartāla pasākumu sezonu atbalsta “Lielvārdes alus” un “Domenikss”. Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmā "Pasaules mūzikas ievadvakari".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti