85 gadu vecumā mirusi slavenā operdziedātāja Monserata Kavaljē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

85 gadu vecumā mirusi slavenā operdziedātāja Monserata Kavaljē. Māksliniece jau ilgstoši sūdzējusies par veselības problēmām un jau pirms mēneša nonākusi slimnīcā Barselonā, vēsta BBC.

Kavaljē bija 50 gadu gara karjera. Viņa uzstājusies Ņujorkas "Metropoliten", Sanfrancisko un Vīnes operās. Spoža zvaigzne, “bel canto” karaliene, nesalīdzināma, lieliska un neatkārtojama. Visi šie cildinājumi veltīti viņai – 20. gadsimta opermākslas ikonai.

Kopumā dziedātājas kontā bija ap pusotra simta operlomu, neskaitāmi kamermūzikas sacerējumi un vairāk nekā 100 disku ierakstu. Viņas vienlaikus trauslais un bezgala spēcīgais soprāns ir viena no visvairāk ieskaņotajām operdziedātāju balsīm.

Tomēr savas karjeras laikā dziedātāja savaldzinājusi ne tikai opermūzikas cienītājus: 1988. gadā viņa pasauli iekaroja kopā ar grupas "Queen" solistu Frediju Merkūriju, ieskaņojot dziesmu "Barselona" – veltījumu savai dzimtajai pilsētai, kas guva grandiozus panākumus un 1992. gadā kļuva par Barselonas vasaras olimpisko spēļu oficiālo himnu.

Ārpus mūzikas dīva mīlēja peldēšanu, garas pastaigas, lieliski vadīja auto, un viņai ļoti patika ne tikai gardi paēst, bet arī pašai gatavot maltīti. Viņas iecienītāko ēdienu vidū bija zemeņu pīrāgs.

Kavaljē bija pārliecināta katoliete, kura uzskatīja, ka visa pamatā ir ticība Dievam. Tas ļāva viņai izvairīties no aizkulišu intrigām visā viņas karjeras laikā.

Lai vēl mirkli pakavētos atmiņās par Monseratu Kavaljē, kuras balss arī "Klasikas" vilnī skanējusi bieži jo bieži, aicinām noklausīties vienu no pārraidēm ciklā "Benefice", kas tapa, godinot dīvu 81. dzimšanas dienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti