Rīta Panorāma

Ukrainā tiesā vēl divus Krievijas karavīrus

Rīta Panorāma

Aktīvisti Davosā aicina cīnīties pret klimata izmaiņām

Mūžībā devies kulta grupas "Depeche mode" dibinātājs Flečers

60 gadu vecumā miris grupas «Depeche Mode» dalībnieks Endijs Flečers

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

60 gadu vecumā miris populārās britu elektroniskās mūzikas grupas "Depeche Mode" taustiņinstrumentālists un dibinātājs Endijs Flečers, liecina grupas paziņojums sociālajos tīklos.

"Mēs esam šokēti un skumju pārņemti par mūsu dārgā drauga, ģimenes locekļa un grupas biedra Endija Flečera aiziešanu," teikts grupas paziņojumā sociālajos medijos. "Flečam bija zelta sirds. Viņš vienmēr bija līdzās, ja bija nepieciešama palīdzība, vajadzēja parunāties, pasmieties vai iedzert pinti auksta alus."

Endijs Flečers (Andrew John Leonard Fletcher) dzimis 1961. gada 8. jūlijā. Populārā britu grupa dibināta 1980. gadā, gūstot lielus panākumus astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados. Flečers grupā spēlēja taustiņinstrumentus, kā arī basģitāru. No grupas sākotnējā sastāva "Depeche Mode" paliek solists Deivs Gahans, kā arī vairuma skaņdarbu autors, dziedātājs, taustiņinstrumentālists un ģitārists Martins Gors.

Grupa "Depeche Mode" līdz šim ierakstījusi 14 studijas albumus, kas guvuši panākumus gan Lielbritānijā, gan citviet pasaulē. Dažas no zināmākajām grupas dziesmām ir "Enjoy The Silence", "Personal Jesus", "Just Can’t Get Enough". Grupa 2020. gadā uzņemta Rokenrola slavas zālē.

Grupa "Depeche Mode" vairākas reizes koncertējusi arī Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti