Mūžībā devusies vijolniece Irina Gulega

Mūžībā devusies ilggadējā Liepājas Simfoniskā orķestra vijolniece Irina Gulega, vēstīts orķestra lapā vietnē "Facebook".

"Vienmēr uzcītīga darbā, iejūtīga un pretimnākoša, pacietīga savās grūtībās un vienlaicīgi atbalstoša visiem kolēģiem. Irina bija cilvēks ar lielo burtu, kuram līdzināties. Viņas darba gaitu noslēgums slimības dēļ bija ļoti skumjš mums visiem, bet ar cerībām vēl tikties un kopā muzicēt, tādēļ tagad, kad Irina devusies mūžībā, ir tik ļoti dziļa zaudējuma sajūta. Lai Dieva miers viņas dvēselei! Mēs viņu vienmēr paturēsim vissiltākajā piemiņā," saka orķestra koncertmeistare Līga Baltābola.

"Irina Gulega vienlīdz lielu nozīmi vienmēr ir piešķīrusi gan mūziķes dzīvei, gan arī savai ģimenei. Elegance, saimnieciskums, optimisms, iejūtīgums un humors ir daži no atslēgvārdiem, kas raksturo šo mūziķi, kas savulaik bijusi mūsu orķestra koncertmeistare," atvadu vārdos raksta mūziķes kolēģi.

Vijoļspēli viņa sākusi apgūt Liepājas mūzikas skolā pie Irinas Mitjaginas, un uzreiz pēc vidusskolas beigšanas pati par pedagogu turpat nostrādājusi savus 10 gadus. Tolaik paralēli iestājusies arī Jāzepa Vītola Latvijas valsts konservatorijā, ko 1987. gadā absolvēja Andra Baumaņa vadībā.

"Irina mūsu kolektīvā sāka muzicēt vēl Valda Vikmaņa laikā, kad Liepājas Simfoniskais orķestris bija svaigi ieguvis profesionālā orķestra statusu. Bijis laiks, kad Irina pie pirmās vijoles pults regulāri mainījusies vietām ar izcilo Valdi Zariņu. Arī Liepājas Simfoniskā orķestra leģendārajās koncerttūrēs ar populāro zviedru mūziķi Robertu Velsu pie pirmās vijoles pults sēdējusi tieši viņa," atzīmē orķestrī.

Liepājas Simfoniskā orķestra kolektīvs izsaka visdziļāko līdzjūtību Irinas Gulegas ģimenei, draugiem un kolēģiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti