Jaunās mūzikas grupas un izpildītājus aicina pieteikties konkursā «Hadrons 2023»

Jau teju 20 gadus "Radio Naba" sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Studentu padomi aicina jaunos mūziķus spert pirmos nopietnos soļus vērienīgajā mūzikas pasaulē – attīstīt skatuves prasmes, uzstāties festivālos un veikt ierakstu profesionālā studijā. Pieteikties konkursam var muzikālas apvienības un individuālie izpildītāji līdz 25. aprīlim mājaslapā Hadrons.lv.

Konkursam var pieteikties ikviena mūziķu grupa, individuālie izpildītāji vai projekti, kuros ir iesaistījies vismaz viens studējošo pārstāvis un kas nav izdevuši pilna garuma oficiālus albumus. No iesūtītajiem pieteikumiem un skaņu ierakstiem tiks atlasīti seši labākie, kuri piedalīsies fināla koncertā 23. maijā video un audio tiešraižu formā no Latvijas Radio 1. studijas. Konkursa balvu fonds – apmaksāts ieraksta laiks studijā, iespēja uzstāties mūzikas un mākslas festivālā "Laba daba", Valmiermuižas etnomūzikas festivālā un LU jauno studentu svētkos "Aristotelis". Uzvarētājam tiek nodrošināts īpašs atbalsts "Radio Naba" ēterā un portālā LSM.lv, kā arī pasniegts lieliskais ceļojošais kauss.

Konkursa laikā jaunās grupas, izpildītājus un muzikālos projektus vērtēs mūzikas nozares profesionāļi – mūziķi, žurnālisti, producenti, "Radio Naba" un studentu pārstāvji. Lai pieteiktos konkursam, līdz 25. aprīlim jāiepazīstas ar konkursa nolikumu un jāaizpilda pieteikuma anketa. 

Konkurss notiek jau astoņpadsmito gadu, un kopumā tajā piedalījušās vairāk nekā 500 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētājas – "Nikotīņi", Keitija Bārbale, "Effekts", "Nostra", "The Creek", "MMMM", "Chomsky Chess Club", "Nē", "DJ Krankenwagen", "Nepilngadīgā Anna", "Starmetis", "Das Sonntags Legion", "The Movies" (vēlāk "Tribes of The City"), "Ēnu kaleidoskops" – pēc tam izdevušas arī ierakstus un kļuvušas pazīstamas kā Latvijā, tā ārpus tās.

Konkursu organizē Latvijas Radio 6 – LU "Radio Naba" sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi, portālu LSM.lv, studiju "Ierakstu māja", Valmiermužas etnomūzikas festivālu un mūzikas un mākslas festivālu "Laba daba".

Jautājumi un atbildes – [email protected].

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti