Cēsīs uzstāsies kanādiešu dziedātāja Mišela Gureviča

Sestdien, 25. martā, koncertzālē "Cēsis" savas Eiropas koncerttūres programmā uzstāsies kanādiešu dziedātāja un dziesmu autore Mišela Gureviča (Michelle Gurevich), kura klausītajiem pazīstama arī ar skatuves vārdu Chinawoman, informēja koncertzāles pārstāvji.  Koncerta iesildītājmākslinieks būs skotu multiinstrumentālists Twin Sons.

"Ar saviem regulāri izpārdotajiem koncertiem tādās pilsētās kā Stambula, Berlīne, Varšava un Atēnas Mišela Gureviča radusi sev stabilu nišu, kas vieno klausītājus no Austrumeiropas diasporas un Berlīnes kvīru aprindām, kā arī vienkārši tos, kuru gaumē ir melodramatiskās Šarla Aznavūra, Zeki Mirena un Nikolaja Sličenko balādes," teikts koncerta aprakstā. "Gureviča uzaugusi, klausoties savu vecāku 70. gadu padomju un Rietumu skaņuplašu kolekciju. No šī perioda uz viņas pašas dziesmām pārceļojusi dekadentiski dramatiskā un neviltoti kaismīgā taustiņinstrumentu un sintezatora skaņa, kas nodrošina fonu vientuļās balss spēcīgajam pārdzīvojumam; vokālie motīvi vienmēr raisa asociācijas, taču tās nav precīzi atpazīstamas plašajā Eiropas šansona tradīcijas jūklī."

Mišelas Gurevičas dziesma "Lovers are Strangers" ("Mīlētāji ir svešinieki") ir 2012. gadā uzņemtās latviešu kinofilmas "Kolka Cool" galvenā muzikālā tēma.

Gureviča dzimusi Toronto Krievijas ebreju imigrantu ģimenē. Mišelas tēvs bija inženieris no padomju Ļeņingradas, bet māte – toreizējā Kirova (tagadējā Marijas) teātra balerīna no Odesas. Sākotnēji Mišela Gureviča vēlējās kļūt par kinorežisori un mūzikai pievērsās tikai pēc desmit kinoindustrijā nostrādātiem gadiem.

Savu mūziķes karjeru Mišela Gureviča sāka, ierakstot dziesmas savā guļamistabā. Iesākumā viņa izvēlējās sev skatuves vārdu Chinawoman (Ķīniete), taču, izpelnījusies kritiku par šādu sev svešu etnisko atsauču piesavināšanos, atteicās no tā un sāka uzstāties, saucoties savā īstajā vārdā.

Koncerta iesildītājmākslinieks būs Mišelas Gurevičas izraudzītais Twin Sons. Twin Sons ir skotu multiinstrumentālista Robina Tomsona skatuves vārds. Pēdējo desmit gadu laikā viņš radījis un attīstījis savu dūmakaini smeldzīgo lo-fi pop zīmolu un kopš 2010. gada ir Mišelas Gurevičas pavadošās grupas dalībnieks. Kā bundzinieks Tomsons plaši koncertējis kopā ar kanādiešu indie-popa grupu "The Hidden Cameras".

Koncerta sākums pulksten 19.00, Mišela Gureviča uz koncertzāles "Cēsis" skatuves kāps pulksten 20.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti