Koncerti Latvijas Radio studijā

Starptautiskajā Džeza dienā Latvijas Radio 1. studijā viesojas Toma Rudzinska kvartets!

Koncerti Latvijas Radio studijā

SEZONAS NOSLĒGUMS! "Liepājas trio" koncerts Latvijas Radio 1. studijā

Koncertprogramma "Slāvu tautu dziedājumi" Latvijas Radio 1. studijā

VIDEO: Dziedātāji Ansis Bētiņš un Artūrs Čukurs koncertprogrammā «Slāvu tautu dziedājumi»

22. maijā pulksten 18.00 Latvijas Radio 1. studijā ar programmu "Slāvu tautu dziedājumi" viesosies dziedātāji Ansis Bētiņš un Artūrs Čukurs, kuri vokālajā duetā apvienojušies pagājušajā gadā. 

Līdzās ukraiņu, horvātu, maķedoniešu un serbu tautas daudzbalsīgām dziesmām un garīgajiem dziedājumiem, kas lielākoties rodami mutvārdu tradīcijās, skanēs arī Ernesta Vilsona komponētās instrumentālas intermēdijas, kuras atskaņos vijolniece Agnese Kanniņa un altists Ivars Brīnums. Īpaši šim koncertam komponētā oriģinālmūzika vijolei un altam reflektēs par tautas mūzikas tēmām. Koncertu vadīs "Klasikas" galvenā redaktore Inga Saksone.

Dziedātāji Ansis Bētiņš un Artūrs Čukurs jau krietnu laiku interesējas par dažādu periodu, reģionu un stilu dziedāšanas tradīcijām, taču šoreiz īpašs akcents likts tieši uz ukraiņu folkloru: "Izdziedāsim stāstus par vientulību, miera un brīvības meklējumiem, ilgām pēc dzimtenes, cilvēka attiecībām ar dabu un dievišķo, taču pāri visam – mīlestību, kas sāp, dziedē un sniedz veldzi. Dziedājumi tiek atskaņoti raksturīgajā "baltās balss" manierē, neprasot būtisku apskaņošanu vai pavadījumu."

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai e-pastu [email protected].

Ierašanās Latvijas Radio (Doma laukumā 8) 22. maijā no pulksten 17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Koncerta tiešraidi varēs klausīties "Klasikas" ēterā, bet skatīties – Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv un "Klasikas" mājaslapā.

Ansis Bētiņš un Artūrs Čukurs duetā apvienojušies pagājušajā gadā, uzstājoties dažādās Latvijas kultūrvietās, tostarp mākslas festivālos "Survival Kit", "Zemlika" un Stokholmas koncertvietā "Fylkingen", īpašu vērību savā repertuārā pievēršot dažādu tautu folklorai.

Dueta debijas albumu šogad plānots izdot Zviedrijas neatkarīgās ierakstu izdevniecības "XKatedral" paspārnē.

Ansis Bētiņš Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) studējis akadēmisko un senās mūzikas dziedāšanu, bet Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu Fizikālajā ķīmijā. Ansis papildinājis zināšanas Oslo un Luidži Kerubīni konservatorijā Florencē, Itālijā, šobrīd ir docētājs JVLMA Muzikoloģijas un Senās mūzikas katedrā. Ansis Bētiņš ir Valsts akadēmiskā kora "Latvija" mākslinieks un kā solists piedalījies dažādos baroka mūzikas koncertos un uzvedumos kopā ar "Collegium Musicum Riga", kā arī veidojis individuālus projektus.

Artūrs Čukurs absolvējis Skatuves mākslu akadēmijas Teātra fakultāti Prāgā (Theatre Faculty of the Academy of Performing Arts) un JVLMA kā skaņu režisors. Savulaik darbojies kā dziedātājs, klarnetists, aktieris un teātra režisors Starptautiskajā Jaunā teātra festivālā "Homo Novus", Ģertrūdes ielas teātrī, dziedājis VAK "Latvija", kā daudzpusīgs skaņu mākslinieks uzstājies Vācijā, Francijā un Nīderlandē.

Koncerta norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti