Savas paaudzes roka dievi! Iespaidi pēc «Måneskin» koncerta Mežaparkā

18. maijā Mežaparka Lielajā estrādē klausītāju tūkstošiem uzstājās itāliešu rokgrupa "Måneskin", kuru slavas ceļš sākās pēc grupas uzvaras 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

"Måneskin" diskogrāfiju veido trīs albumi ar dziesmām itāliešu un angļu valodās. Lai arī šogad izdoto albumu "RUSH!" mūzikas kritiķi savās recenzijās "iznīcināja", tas nemaina faktu, ka, piemēram, Latvijas teritorijā "Måneskin" nemainīgi ir straumēšanas vietņu klausītākās mūzikas topa augšgalā. Viņi ir vizuāli stilīgi un brīvdomīgi jaunieši, kas pārfrāzē rokenrola garu savai divdesmitgadnieku paaudzei saprotamā formā. Viņi ir rokzvaigznes savu klausītāju vecumā, ar kuriem var personificēties. Un, iespējams, daļa no "Måneskin" faniem paši atklās, piemēram, grupu "Rage Against the Machine", kuras ģitārists Toms Morello ir viesis dziesmā "Gossip", vai arī Igiju Popu, kurš atzinīgi novērtējis "I Wanna Be Your Slave".

Itāļu grupas “Måneskin” koncerts Mežaparka Lielajā estrādē
Itāļu grupas “Måneskin” koncerts Mežaparka Lielajā estrādē

Šajā tūrē Mežaparka Lielajā estrādē bija vienīgais "Måneskin" koncerts brīvā dabā, pārējie koncerti notikuši arēnās, un tūre tiks noslēgta 19. maijā Tallinā, "Unibet Arena". Kaismīgākie fani Mežaparkā bija sastopami, vēl pirms vārti tika atvērti, taču koncertu ļoti ērti varēja baudīt arī no attāluma – dziesmas plūstoši pārauga viena otrā un augšā paceltās, kustīgās klausītāju rokas radīja skaistus viļņus, bet mulsināja tumsa uz lielajiem ekrāniem koncerta liriskajā daļā. Varbūt šādi tika pieteikts skūpstīšanās laiks?

Vēlāk sociālajos tīklos skatoties fanu reportāžas no skatuves priekšas, jāsaka – tur notika īstā dzīve. Tā, piemēram, dziesmas "Coraline" laikā klausītāju pūlī tika izteikts bildinājums, kam viņa teica – jā!

Itāļu grupas “Måneskin” koncerts Mežaparka Lielajā estrādē
Itāļu grupas “Måneskin” koncerts Mežaparka Lielajā estrādē

Sensācija vai uz palikšanu? Attiecībā uz "Måneskin" šis joprojām ir aktuāls jautājums.

Galu galā visu pie vietas noliks laiks – mūziķi ir bijuši lielos slavas augstumos, un pavisam dabiski ir tas, ka slava pakāpeniski samazināsies un grupai būs sevi jāatrod no jauna. Zīmīgi, – pirms gada koncertā Viļņā "Måneskin" repertuārā bija arī kaverversijas, bet šoreiz programmu veidoja tikai savas dziesmas. Tas nozīmē stabilitāti. Un artava, kuru grupa var dot mūzikas skatuvei, ir daudz plašāka. "Måneskin" panākumi tieši vai netieši ir pievērsuši plašas auditorijas uzmanību, gan rokmūzikai, gan mūzikas instrumentu apgūšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti