Pārmijas

Sāga par varēšanu un nevarēšanu. Izrāde "Mantojums" teātrī "Dirty Deal Teatro"

Pārmijas

Imanta Ziedoņa 90. dzimšanas dienas svinēšana Jaunmoku pilī

Par koncertu "Baroka rožu dārzs" stāsta Agnese Kanniņa un Māra Botmane

Mākslas centrā «Zuzeum» izskanēs baroka mūzikas koncerts «Baroka rožu dārzs»

"Mēs maināmies, un līdz ar to mūsu interpretācijas un domas par mūziku mainās," Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumā "Pārmijas" stāsta vijolniece Agnese Kanniņa. 18. maijā pulksten 19.00 kamermūzikas vakaru sērijā "Pavasara melodijas" mākslas centrā "Zuzeum" notiks koncerts "Baroka rožu dārzs", kurā baroka laikmeta mūzikas aizraujošos sasniegumus skaņās ietērps vijolniece Agnese Kanniņa, čelliste Māra Botmane un klavesīniste Ieva Saliete.

"Iztēle, manuprāt, ir pirmais, kas ir nepieciešams, atskaņojot baroka mūziku, jo jau nošu pieraksts, ko lasām, pasaka vienlaicīgi gan ļoti daudz, gan ļoti maz," skaidro čelliste Māra Botmane. Viņa ar vijolnieci Agnesi Kanniņu ikdienā ir "Sinfonietta Rīga" un Baroka orķestra sastāvos, un visas trīs koncerta mākslinieces iepriekš ir sadarbojušās daudzās kamermūzikas programmās. "Tas vienmēr mums ir izaicinājums, jo visbiežāk mēs gribam kaut kā ielikt rāmītī, kā mēs to saprotam, pēc šī brīža, 21. gadsimta cilvēka harmonijas izjūtas," baroka skaņdarbu interpretācijas mūsdienās komentē Māra Botmane.

"Mēģinājumos mēs spēlējam vienu variantu, bet koncertos, iespējams, mums vēl kāds cits un tā ir tā burvība. Pamatus mēs zinām, mēs jūtam viena otru, un faktiski tā ir saruna vienai ar otru un katrai pašai ar sevi," teic vijolniece Agnese Kanniņa. Mūziķes uzsver, ka savā sadarbībā jūtas ļoti brīvi, jo visas labi pārzina muzikālo materiālu un viena otrai uzticas.

Programmā būs dzirdami Heinriha Ignāca Franca fon Bībera pirmā sonāte "Pasludināšana" no cikla "Rožukroņa sonātes", Izabella Leonarda "Sonata Duodecima", Johana Kristiana Fišera "Prelūdija" un "Čakona Solmažorā klavesīnam", Frančesko Džeminiani "Sonāte čellam un klavesīnam op.5 nr.4", Jozefa Dall’Abako "Kaprise Nr.1 un Nr. 2 čellam solo" un Antonio Bertali "Čakona vijolei un klavesīnam".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti