Džeza impresijas

"jazzahead!" Brēmenē un "Jazzkaar" Tallinā

Džeza impresijas

Trombonists Vadims Dmitrijevs: Gribu ļauties dzīves plūdumam

Džeza maratons Mūzikas akadēmijā un albums “through the light”

Koncerts kā balva. Mūzikas akadēmijas topošie absolventi aicina uz «JVLMA džeza maratonu»

"Mēs, jaunā paaudze, esam talantīgi, ideju pilni un vēlamies radīt," Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumā "Džeza impresijas" uzsver dziedātāja, topošā Jāzepa Vītola Latvijas Muzikas akadēmijas (JVLMA) absolvente Marija Valmiera. No 30. maija līdz 1. jūnijam norisināsies Mūzikas akadēmijas džeza katedras studentu diplomeksāmeni – "JVLMA džeza maratons".

Koncerti 30. un 31. maijā norisināsies klubā "Biedrība", kur uzstāsies profesionālā bakalaura studenti un būs dzirdamas gan topošo absolventu oriģinālkompozīcijas, gan džeza standarti dažādās aranžijās. Topošo JVLMA absolventu vidū ir solisti, saksofonisti, bundzinieki, ģitāristi un pianisti. Savukārt noslēdzošie koncerti 1. jūnijā visas dienas garumā notiks VEF Kultūras pilī, kur vakara koncertā 4. kursa studentu ansamblis izpildīs savas oriģinālkompozīcijas. Maratona noslēguma koncertā izskanēs džeza vokāla maģistra studentu Līgas Kupčas un Edītes Štrausas aranžijas.

Marija Valmiera
Marija Valmiera

"Kad iestājos Mūzikas akadēmijā, man šķita, ka tas gals, uz kuru es eju, ir tas, ka, beidzot šo skolu, man būs iespēja uzstāties koncertā. Tā ir kā tāda balva, uz kuru esmu devusies, tāpēc šos eksāmenus rīko kā koncertus, lai būtu sajūta, ka mūzika, ko mēs apgūstam, džeza mūzika, ka tā ir domāta, lai performētu, nevis uzstātos klasītēs," skaidro Marija Valmiera. Viņa aicina klausītājus uz koncertiem nākt, lai baudītu mūziku un atbalstīt topošos absolventus, kā arī uzsver, ka "galvenokārt mūzika ir nevis par vērtēšanu, bet par komunikāciju".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti