12.Ungurmuižas svētkos – gan opermūzika, gan sarunas par brāļu draudzēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Raiskuma pagasta Ungurmuižā sestdien, 25.jūnijā, jau 12.gadu pēc kārtas notiks Mazie Ungurmuižas opermūzikas svētki, kuros ārijas un duetus no populārām franču un krievu operām un Mocarta "Figaro kāzām" izdziedās Sonora Vaice, Raimonds Bramanis, Rihards Mačanovskis, Laura Grecka un citi operas solisti. 

Taču šogad Ungurmuižas svētki jau izauguši ārpus opermūzikas rāmjiem un dienas garumā piedāvās arī citus notikumus, stāsta Ungurmuižas pārstāve Ieva Malceniece.

"Jau no plkst. 11 līdz 13 aicinām uz muzikālajām brokastīm kopā ar Laimi Rācenāju un Kasparu Gulbi, pa dienu svētkus papildinās Gunas Rukšānes ziedu izstāde, bet no plkst. 15 līdz 16 viesus gaidīs netālu esošā Jāņa un Gunas Rukšānu ziedu paradīze „Jaunrūjas”, kur saimnieki izrādīs savu dārzu. Savukārt plkst.17 aicinām uz sarunām Tējas namiņā, kur mēs runāsim par Brāļu draudžu pēdām Vidzemē. Esam uzaicinājuši vēsturnieku Jāni Šiliņu un rakstnieci Ingunu Baueri. Šo pasākumu vadīs Valmieras teātra aktieris Ivo Martinsons. Arī Ungurmuiža mums saistās ar hernhūtisma kustību un brāļu draudzēm savā laikā. Šo gaismu mēs gribam turpināt nest, tādēļ aicinām uz tikšanos arī šodien," par svētku notikumu saturu informē Malceniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti