NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Kuba, headachee, Pororoka, Sudno u.c.

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Oranžās Brīvdienas, Sparks, Nation of Language u.c.

Top 25/10 LV jaunumi: Figūras, sqara, Kae Tempest u.c.

Jauka ideja un citi jaunumi «Radio Naba» mūzikas topā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Martu "Radio Naba" topā ievada jaunumi no mākslinieka Kaspara Groševa elektroniskā mūzikas projekta "Figūras" ar gaidāmās plates pirmo singlu "DCF", kā arī dziesma "Asfalts" no apvienības "sqara" debijas albuma. Ārzemju topā jauns singls "Nice Idea" no Kae Tempest aprīlī gaidāmā EP un Barselonas leibla "Playground" desmitgades svinību kompilācijā iekļautais skaņdarbs "Low Trance State" no apvienības "Juan Maclean".

"Figūras" – "DCF"

"Figūras"  ir mākslinieka Kaspara Groševa elektroniskās mūzikas pseidonīms kopš aptuveni 2014. gada, kas izaudzis no "intereses par improvizāciju un procesualitāti mūzikā". Atsevišķi elektroniskā projekta albumi vai ieraksti iepriekš izdoti kasešu formātā, bet jaunākais pašnosauktais albums "Figūras" drīzumā tiks izdots ne tikai digitāli, bet arī platēs. 

""DCF" ir B puses pirmais skaņdarbs no ļoti drīzā drīzumā gaidāmās pirmās "Figūru" plates ar nosaukumu "Figūras". Plati izdod leibls "ONO", un to var jau iepriekš pasūtīt. Plātē ir apkopoti daži neizdoti un vai iepriekš tikai kasetēs izdoti gabali, tostarp "DCF", kas radīts, niekojoties ar analogiem sintezatoriem, tostarp Latvijā ražoto RMIF Ti-5," jauno singlu un drīzumā gaidāmo plati komentē Kaspars.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"sqara" – "Asfalts"

Rokgrupa "sqara" (brīžiem rakstīti arī kā "skara") 3. martā izdevuši savu debijas plati "paraktikans". Limbažu blices sastāvā ir Ēriks Graudiņš (balss, ģitāra), Mikus Zaķis (bass) un Valters Vanka (bungas). No desmit debijas albuma kompozīcijām, "Radio Naba" topam un klausītājiem apvienība piedāvā smeldzīgo dziesmu "Asfalts", kurai viens no vārdu autoriem ir arī Roberts Virsis.

Kae Tempest – "Nice Idea"

Ikgadējā "Mūzikas ierakstu veikalu diena" šogad norisināsies 22. aprīlī, un starp mūziķiem, kuri plāno izdot kādu īpašu relīzi šīs dienas atzīmēšanai, ir arī britu Kae Tempest. "Ierakstu veikalu dienā" repa/spoken-word mūziķi izdos īsalbumu "Nice Idea", kas seko 2022. gadā izdotajam albumam "This Line Is A Curve" un ar "Kojey Radical" radītajam kopdarbam "More (Rework)". Kā ieskats gaidāmajā EP izdota tā tituldziesma, par kuru Kae Tempest atklāj, ka tā ir par "vēlēšanos palikt gultā visu dienu ar cilvēku, kurā esi iemīlējies. Iedomājieties, ja jūs varētu vienkārši izslēgt visu pārējo pasali un izbaudīt kopā būšanu. Jauka ideja".

"Juan Maclean" – "Low Trance State"

Elektroniskās mūzikas duo "Juan Maclean" veido "DFA Records" dibinātājs Džons Maklīns un "LCD Soundsystems" dalībniece Nensija Vanga. Apvienības pēdējais kompilācijas albums "The Brighter The Light " tika izdots 2019. gadā, kam sekoja pāris EP un kopā ar "Amtrac" tapušais singls "Grit". Šogad izdots jauns singls no projekta ar nosaukumu "Low Trance State", kas radīts Barselonas leibla "Playground" desmitgades svinību kompilācijas albumam "Playground 10 Years Compilation".  Enerģiskajā house skaņdarbā šoreiz gan izpaliek Nensijas vokāli, tādēļ iespējams "Low Trance State" Džons radījis vienatnē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti