Rīgas festivālā uzstāsies amerikāņu saksofonists Bobs Mincers

Rīgas festivāls šogad izskanēs no 26. maija līdz 21. jūnijam koncertzālēs Rīgā un Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, informēja organizatori. Festivālā uzstāsies kamerorķestris "Kremerata Baltica" kopā ar franču pianistu – Likā Debargu. Kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" koncerta programmu papildinās uzbeku pianists Behzods Abduraimovs. Mūziķis Jānis Šipkēvics kopā ar pianistu Reini Zariņu būs redzami īpašā programmā "Latvieši".  Festivāla lielākā ārzemju zvaigzne šogad būs leģendārais amerikāņu saksofonists Bobs Mincers. Festivāla noslēgumā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps maestro Raimonds Pauls un aktieris Andris Keišs.

Rīgas festivāls tiks atklāts ar koncertu 26. maijā Lielajā ģildē, kur uz vienas skatuves satiksies kamerorķestris "Kremerata Baltica" un franču pianists Likā Debargs. Koncertprogrammā skanēs Sezāra Franka un Miloša Magina skaņdarbi.

3. jūnijā Lielajā ģildē būs valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" 17. sezonas noslēguma koncerts. Diriģenta Normunda Šnē vadībā uzstāsies pianists Behzods Abduraimovs un kamerorķestris "Sinfonietta Rīga".

"Kopā ar mums uzstāsies fenomenāls pianists – Behzods Abduraimovs no Uzbekistānas. Šo tikšanos gaidu ar neparastu interesi un patīkamu satraukumu. Sergeja Prokofjeva 2. klavierkoncerts un Behzods Abduraimovs ir kā radīti viens otram. Šajā programmā skanēs arī Jozefa Haidna 87. simfonija un meksikāņu komponista Konlona Nankarova "Etīde mehāniskajām klavierēm" Nr.7 – darbs, kas oriģināli rakstīts mehāniskajām klavierēm, jo to ir ļoti grūti nospēlēt dzīvajam izpildītājam. Darbs ir instrumentēts lielam ansamblim, un es aicinu ieklausīties skaņdarba mūzikā, jo šādu neparastu ritmu un skaņu kokteilis bieži netiek atskaņots tā sarežģītības dēļ," tā par koncertu sacīja "Sinfonietta Rīga" diriģents Normunds Šnē. 

7. jūnijā Mazajā ģildē koncertprogrammā "Astors Pjacolla un Riharda Zaļupes jaundarbs" uzstāsies saksofonists Aigars Raumanis, sitaminstrumentālisti Reinis Tomiņš un Guntars Freibergs, kuri atskaņos Astora Pjacollas, Akira Jujama, Žana Fransuā, Gabriela Ortisa, Deivida Longa, Glena Palmera un Riharda Zaļupes mūziku.

Savukārt 8. jūnijā VEF Kultūras pilī uzstāsies amerikāņu saksofonists, komponists, aranžētājs un pedagogs Bobs Mincers un Latvijas Radio bigbends.

"Bobs Mincers ir viens no mūsdienu redzamākajiem saksofonistiem. 1991. gadā Bobs Mincers pievienojās "Yellowjackets" sastāvam, kas grupai bija izšķirošs pagrieziens, jo, pateicoties viņam, grupa vēl aizvien ir viena no pieprasītākajām džeza mūzikas grupām pasaulē. Boba Mincera devums ir vienlīdz nozīmīgs gan kā izpildītājam, gan kā komponistam un aranžētājam. Viņa mūzika ir ļoti iecienīta gan profesionālo, gan studentu bigbendu repertuāros," stāstīja Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags. Programmā Boba Mincera oriģinālmūzika.

Rīgas festivāla programmā 9. jūnijā Dzintaru koncertzālē uzstāsies dziedātājs, mūzikas un tekstu autors, producents Jānis Šipkēvics un pianists Reinis Zariņš. Programmā Jāņa Šipkēvica oriģinālmūzika, Artura Maskata dziesmas ar Jāņa Šipkēvica vārdiem un Andra Dzenīša cikla balsij un klavierēm "Baltas dziesmas" pasaules pirmatskaņojums.

10. jūnijā Lielajā ģildē izskanēs pianista Daumanta Liepiņa solokoncerts. Programmā – Johannesa Brāmsa, Ģerģa Ligeti, Pētera Vaska skaņdarbi, kā arī Artura Maskata jaundarbs.

15. jūnijā Spīķeru koncertzālē koncertprogrammā "Čellu mūzikas šarms" uzstāsies astoņi talantīgi čellisti: Guna Šnē, Madara Botmane, Klāvs Jankevics, Kārlis Klotiņš, Madara Norbūte, Elīza Petrenko, Antons Trocjuks, Dace Zālīte-Zilberte. Koncertprogrammā skanēs Maksa Bruha, Gabriela Forē, Dāvida Popera, Morisa Ravela, Štefana Šradera, Svantes Henrisona, Džovanni Solima mūzika.

21. jūnijā Dzintaru koncertzālē Rīgas festivālu noslēgs maestro Raimonds Pauls, aktieris Andris Keišs, dziedātāja Paula Saija un Latvijas Radio bigbends. Programmā Raimonda Paula oriģināldarbi un džeza mūzika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti