10 koncerti, kas jādzird «Positivus 19»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau šajā nedēļas nogalē, 26. un 27. jūlijā, Salacgrīvā notiks "Positivus" festivāls, kurā uzstāsies Latvijā un pasaulē aktuāli mūziķi un grupas. Piedāvājam ieskatu festivāla programmā, atlasot 10 koncertus, kas, mūsuprāt, ir jādzird. Protams, mēs varētu piedāvāt vairāk, taču vienam cilvēkam vienā festivālā varētu būt grūti noklausīties vairāk.

Kopš mūzikas digitālie straumēšanas servisi klausītājiem atvēra milzīgu mūzikas bibliotēku no visas pasaules, tas būtiski ir ietekmējis kopējo skatu – mūzikas ir kļuvis vairāk un izdarīt izvēli – grūtāk. "Positivus" festivāls šīs vasaras programmā galvenokārt apvieno gan aktuālākos un aktīvākos Latvijas mūziķus, gan dod ieskatu Lielbritānijas mūzikas skatuvē. (Programmā būs arī kaimiņvalstu populārākās grupas, kā arī viesi no Austrālijas un citām zemēm.) Lai koncertu grafika sastādīšana būtu vieglāka, piedāvājam ieskatu festivāla programmā caur desmit koncertu izlasi.

1. “The 1975”

“The 1975” ir viena no pēdējo gadu veiksmīgākajām britu grupām, kas "Positivus" festivālā uzstājās jau 2014. gadā – pirms savas lielās izlaušanās ASV tirgū.  Tagad “The 1975” uzstājas visos pasaules lielākajos festivālos un arī neaizmirst apciemot mazos festivālus. Muzikāli grupa atspoguļo mūsdienu eklektiskumu, savukārt savā attieksmē ir rokgrupa. Līderis Metjū Hīlijs (Matthew Healy) savos izteikumos ir tiešs, ass, bez koķetērijas, un publiski pauž viedokli arī par sociālām tēmām, kā, piemēram, iestājas pret abortu aizliegumu Alabamā.

Uzstāsies piektdien, 26. jūlijā, plkst. 21.45, skatuve “Main stage”.

 

2. “Superorganism”

“Superorganism” – 2017. gadā  Londonā nodibinātā indie popa grupa apvieno astoņus mūziķus no dažādām pasaules zemēm. “Superorganism” mūzika ir rotaļīga un fascinē ar saviem DIY elementiem kā vizuālajā tēlā, tā arī pašdarinātu instrumentu un pārsteidzoši dzīvu skaņu veidolā.

Uzstāsies sestdien, 27. jūlijsā, plkst. 19.00, skatuve “Main stage”.

 

3. “Royal Blood”

“Royal Blood” ir viena no pēdējo gadu veiksmīgākajām britu rokgrupām. Bundzinieks Bens Tačers (Ben Thatcher) un basists/vokālists Maiks Kerrs (Mike Kerr) divatā rada tādu rokmūzikas spēku, kam ierasti būtu vajadzīgi vismaz seši cilvēki. “Royal Blood” mūzikā ir blūza un  garāžroka ietekmes, bet klipi ieturēti ļoti melnā humora izjūtā.

Uzstāsies sestdien, 27. jūlijā, plkst. 21.00, skatuve “Main stage”.

 

4. “Huskey Loops”

“Huskey Loops” ir itāļu mūziķu roka trio, kas nu jau krietnu laiku darbojas Londonā. Arī “Huskey Loops” daiļradi ir iedvesmojusi 21. gadsimtam raksturīgā žanru un stilu mijiedarbība. Taču mūziķus interesē muzikālu “cilpu” veidošana, kurai viņi pieiet no rokmūzikas puses, un šoreiz grupas nosaukums, tulkojumā “aizsmakušās cilpas”, tik tiešām ir jāsaprot burtiski – kā skanējuma raksturojums.

Uzstāsies sestdien, 27. jūlijā, plkst.18.15, skatuve “LĀČPLĒSIS stage”.

 

5. Emma Džīna Trakrija (Emma Jean Thackray)

Emma Džīna Trakrija ir multiinstrumentāliste, komponiste un producente, kuras radītā mūzika maina priekšstatus par to, ko saprastam ar vārdu “džezs”. Viņas talantam ir daudzas šķautnes – viņa uzstājas kopā ar simfonisko orķestri, gan džeza kvartetu, gan solo, gan dīdžejo. Brīnumbērns! – tā viņu dēvē britu mediji. Tas skan intriģējoši!?

Uzstāsies sestdien, 27. jūlijā, plkst. 17.15, skatuve “Main stage”.

 

6. ansis

Reperis ansis – šobrīd ir viens no visaktuālākajiem pašmāju māksliniekiem. Viņš savā mūzikā trāpīgi ataino mums apkārtesošo, redzamo un saprotamo – vai tā būtu sociālā nevienlīdzība, vai problēmas savstarpējās attiecībās – un to dara vērīgi, ar teicamu valodas izjūtu un labu devu humora un sirsnības.

Uzstāsies piektdien, 26. jūlijā, plkst. 21.00, skatuve “LĀČPLĒSIS stage”.

 

7. “Carousel”

“Carousel” – 2019. gada konkursa “Supernova” uzvarētāji šogad saņēmuši lielu sabiedrības uzmanību un paši muzikāli pastrādājuši, ierakstot albumu “Sketches of Sleepless nights”. Grupa spēlē popmūziku, kurā savijas džeza, blūza ietekmes kopā ar dziedātājas Sabīnes Žugas dziļo, mierpilno balsi, rada elegantu atmosfēru.

Uzstāsies sestdien, 27. jūlijā, plkst. 13.45, skatuve “LĀČPLĒSIS stage”.

 

8. “Kautkaili”

“Kautkaili” izveidojusi dziesminiece Kristīne Pāže, kura plašākam klausītāju lokam ir pazīstama, pateicoties dziesmai “Zemes stunda”. Kristīne ir ļoti daudzveidīga mūziķe, kas pati raksta gan mūziku, gan dziesmu vārdus, radot gan soulmūzikas balādes, gan enerģiskas sintīpopa dziesmas. Grupā “Kautkaili” viņa muzicē  kopā ar Didzi Bordo un Kasparu Vizuli.

Uzstāsies piektdien, 26. jūlijā, plkst. 17.45, skatuve “LĀČPLĒSIS stage”.

 

9. Rick Feds

Rick Feds ir multiinstrumentālists un producents Rihards Fedotovs, viens no veiklākajiem meistariem “finger drumming” pasaulē, kas ieguvis tehnoloģiju granda Ableton ievērību un atbalstu. Producenta mūzika ir novatoriska un futūristiska – vienlaikus dejojama un klausāma. Interesanti, ka šobrīd Rick Feds vairāk uzstājas kaimiņos, tāpēc Latvijā šī ir teju vienreizēja iespēja.

Uzstāsies piektdien, 26. jūlijā, plkst.1.30, skatuve “LĀČPLĒSIS stage”.

 

10. “Kristine Praulina & The Soulful Crew”

“Kristine Praulina & The Soulful Crew” ir dziedātājas Kristīnes Prauliņas izveidots projekts kopā ar pašmāju džezmeņiem. Grupas repertuāru veido pašu mūziķu rakstītas dziesmas soulmūzikas, fanka stilistikā, ir ierakstīts EP. Taču “Kristine Praulina & The Soulful Crew” ir izteikta koncertgrupa, kurai nav un nebūs divu vienādu koncertu. Muzikālās domas lidojums ir plašs un emocijas tiek izjusta līdz pēdējai niansei, ikreiz aizkustinot un saviļņojot nedaudz citādāk.

Uzstāsies piektdien, 26. jūlijā, plkst. 19.00, skatuve “Piena Svētki stage”.

 

Visu festivāla programmu var aplūkot mobilajā lietotnē Positivus Festival’19, kas bez maksas pieejama App Store un Google Play veikalos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti