Koncerti Latvijas Radio studijā

Koncertprogramma "Slāvu tautu dziedājumi" Latvijas Radio 1. studijā

Koncerti Latvijas Radio studijā

"Klasikas" jauno koncertsezonu Latvijas Radio 1. studijā atklāj kvartets MŌD

SEZONAS NOSLĒGUMS! "Liepājas trio" koncerts Latvijas Radio 1. studijā

VIDEO: Latvijas Radio 1. studijā uzstājas «Liepājas trio»

Ar "Liepājas trio" koncertu 5. jūnijā pulksten 18.00 Latvijas Radio 1. studijā "Klasika" noslēgs šī gada koncertsezonu. Muzicēs flautists Reinis Lapa, klarnetists Kārlis Catlaks un pianiste Agnese Egliņa, bet koncertu vadīs un ar mūziķiem sarunāsies muzikologs Edgars Raginskis.

Koncertā skanēs franču komponistu Kamila Sensānsa un Anrī Ditijē izsmalcinātā kamermūzika, Aleksandra Rozenblata Fantāzija par operas "Karmena" tēmām un divi latviešu komponistu trio: Jura Karlsona "Zīmes" flautai, klarnetei un klavierēm un šī gada jubilāres Selgas Mences "Dzintara trio" pirmatskaņojums, kas komponēts īpaši šim ansamblim un šim koncertam.

Flautists Reinis Lapa un klarnetists Kārlis Catlaks ir Liepājas Simfoniskā orķestra grupu koncertmeistari, savukārt Agneses Egliņas studiju gadi saistīti ar Liepāju, tādēļ likumsakarīgi, ka visi trīs mūziķi koncertē kopā gan Dienvidkurzemes novadā, gan Rīgā.

Koncerta tiešraidi varēs klausīties LR3 "Klasika" ēterā un skatīties gan "Klasikas" mājaslapā, gan Latvijas sabiedrisko mediju portālā LSM.LV.

Reinis Lapa ir Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieks, kopš 2001. gada – flautu grupas līderis un pēdējos gadus arī orķestra diriģents. Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā bakalaura un maģistra grādu flautas spēlē Reinis savulaik ieguvis pie profesora Viļņa Strautiņa. Simfoniskā orķestra diriģēšanas prasmes Reinis apguvis pie diriģenta Ilmāra Lapiņa Klaipēdas universitātes Mākslu fakultātē, kā arī pie Mārtiņa Ozoliņa Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, kur 2017. gadā iegūts maģistra grāds simfoniskā orķestra diriģēšanā. Līdztekus darbam orķestrī Reinis Lapa ir arī flautas pedagogs un simfoniskā orķestra vadītājs Liepājas mūzikas vidusskolā.

Kārlis Catlaks ir Liepājas Simfoniskā orķestra klarnetists un basklarnetists kopš 2010. gada. Kopš 2019. gada viņš ir klarnešu grupas koncertmeistars, līdztekus mūziķa amatam – arī orķestra inspektors. Strādājis par klarnetes spēles pedagogu gan Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolā, gan arī tagadējā PIKC Liepājas mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā. Kārlis spēlējis dažādos kamersastāvos, uzstājoties visā Eiropā kopā ar tādiem kamermūziķiem kā Agnese Egliņa, Artūrs Noviks, Ieva Sarja, Ieva Šablovska un vēl daudziem citiem. Piedalījies dažādos CD ierakstos gan kā orķestra mūziķis, gan spēlējot solo partijas.

Pianiste Agnese Egliņa divas reizes ieguvusi Lielo mūzikas balvu – 2010. gadā kategorijā "Par izcilu darbu ansamblī" un 2020. gadā kategorijā "Par izcilu sniegumu gada garumā". Sadarbojoties ar mūziķiem dažādos kameransambļu sastāvos, Agnese Egliņa kļuvusi par vienu no pieprasītākajām pianistēm Latvijā. Agneses Egliņas spēlei piemīt smalka skatuviskā izjūta, rotaļīga precizitāte, spēles spars un atraktivitāte. Agnese regulāri muzicē daudzviet Eiropā, Āfrikā un Amerikas Savienotajās Valstīs. Kā soliste un kamermūziķe piedalījusies daudzos mūzikas festivālos, to vidū – Šlēsvigas-Holšteinas mūzikas festivāls, Starptautiskais mūzikas festivāls Monpeljē, Zahara Brona vijolnieku festivāls, VII "Kremerata Baltica" festivāls un daudzi citi.

Koncerta norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti