Pārmijas

Cik trausla ir brīvība. Saruna ar diriģentu Matīsu Circeni

Pārmijas

Tomass Hempsons: Dziesma ir cilvēka dvēseles karte

Kurta Veila mūzikā ir viss... Saruna ar Ilonu Bageli un Ilzi Ozoliņu

Operas soliste Ilona Bagele piedāvā jaunu koncertprogrammu «Tāda ir dzīve…»

6. maijā pulksten 19.00 Latvijas Nacionālās operas mūziķu grupa un operas soliste Ilona Bagele piedāvās jaunu koncertprogrammu "Tāda ir dzīve…" ar leģendārā vācu komponista Kurta Veila mūziku. "Kurta Veila mūzikā ir viss – humors, mīlestība, naids, sadzīvošana ar situāciju un paša attieksme pret to," Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumā "Pārmijas" uzsver Ilona Bagele.

Operas soliste Ilona Bagale atklāj, ka šis viņai ir nozīmīgs un darbiem piesātināts gads, kurā dziedātāja svinēs apaļu jubileju, un kā vienu no vissvarīgākajiem notikumiem šogad Bagele izceļ koncertu "Tāda ir dzīve…". Pianiste, koncertizrādes mākslinieciskās koncepcijas autore Ilze Ozoliņa koncertprogrammas tapšanu apraksta, sakot: "Mums līdz tam bija jāizaug, jo tā nav vienkārša mūzika. Tajā ir teksts, laikmets, kurā tā radīta, un mums pašiem līdz tai bija jāizaug". "Tas ir mūsu kopīgais darbs, un katrs no mums ir solists," saka Ilona Bagele un min arī to, ka koncertā uzmanība tiks vērsta arī uz mūsdienās ļoti aktuālām tēmām, piemēram, dabas piesārņojumu.

No kreisās: Ilze Ozoliņa, Liene Jakovļeva un Ilona Bagele
No kreisās: Ilze Ozoliņa, Liene Jakovļeva un Ilona Bagele

Kabarē stila koncertā, kas norisināsies Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē pie nolaista dzelzs priekškara, izskanēs kompozīcijas no pasaulslavenās "Trīsgrašu operas", nepabeigtā mūzikla "Haklberijs Fins", dziesmuspēles "Mahagonija", operas "Zuduši zvaigznēs" u.c. To aranžijas veidojis ievērojamais vibrofonists un pasauslavenā kamerorķestra "Kremerata Baltica" mūziķis Andrejs Puškarevs. Skaistu sveicienu koncerta radošajai komandai sagādājis arī pianists un komponists Madars Kalniņš, piedāvājot īpašu leģendārā "Mekija Naža" dziedājuma instrumentālo versiju.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti