«Zuzeum» mākslas tirgu «Zandele» noslēdz, izsolot Rozentāla, Pauļuka un citu ievērojamu mākslinieku darbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mākslas centrs "Zuzeum", noslēdzot mākslas tirgu "Zandele", rīko mākslas darbu izsoli, kurā iegādājami Jaņa Rozentāla, Jāņa Pauļuka, Romana Sutas, Džemmas Skulmes un citu ievērojamu mākslinieku darbi, informēja "Zuzeum" pārstāvji.

"Zuzeum" izsoli rīko sadarbībā ar izsoļu namu "Mākslas vēstniecība", un izsolei mākslas centrā iekārtota jauna ekspozīcija ar darbiem gan no Zuzānu kolekcijas, gan "Mākslas vēstniecības" pārstāvētajiem darbiem.

Izsolē iegādājami grafikas, glezniecības un porcelāna darbi. To autori ir mākslinieki Augusts Annuss, Auseklis Baušķenieks, Biruta Baumane, Aleksandra Beļcova, Boriss Bērziņš, Nikolajs Bogdanovs-Beļskis, Ģederts Eliass, Jūlijs Feders, Edgards Iltners, Eduards Kalniņš, Ludolfs Liberts, Vija Maldupe, Jānis Pauļuks, Rūdolfs Pinnis, Līga Purmale, Janis Rozentāls, Ārijs Skride, Oto Skulme, Uga Skulme, Romans Suta, Jānis Tīdemanis, Konrāds Ubāns, Johans Valters, Hilda Vīka.

Darbi apskatei pieejami klātienē no sestdienas, 29. janvāra, "Zuzeum" Lielajā izstāžu zālē.

KONTEKSTS:

2021. gada decembrī Jāņa Zuzāna mākslas centra "Zuzeum" rīkotais mākslas tirgus "Zandele" izpelnījās kritiku par mākslas kolekcijas darbu pārdošanu kā "krāmu bodītē". Mākslinieki un mākslas pasaulei pietuvināti cilvēki pauda savu sašutumu par to, kā un par cik Zuzāns pārdod savas kolekcijas darbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti